Επειδή του Αγίου Γεωργίου πέφτει Μεγάλη Τρίτη και ούτως ή άλλως τα σχολεία θα είναι κλειστά, η δημοτική αρχή προχώρησε στο plan Β. Μαθητές και εκπαιδευτικοί γλιτώνουν μια μέρα μάθημα…
Κλειστά σήμερα τα σχολεία στη Νιγρίτα Σερρών, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να… αποκηρύξει για το 2019, τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο και να συνταχθεί με τον Άγιο Αθανάσιο.

Η δημοτική αρχή Βισαλτίας Σερρών, αποδείχθηκε απίστευτα προσαρμοστική και ευέλικτη, σε ότι αφορά τον πολιούχο της Νιγρίτας. Η πόλη διαθέτει δύο μεγάλες ενορίες, αυτή του Αγίου Γεωργίου και αυτή του Αγίου Αθανασίου με πολιούχο της πόλης να είναι ο Άγιος Γεώργιος.

Επειδή, όμως, φέτος η 23η Απριλίου, πέφτει Μεγάλη Τρίτη και τα σχολεία θα είναι ούτως ή άλλως κλειστά για τις διακοπές του Πάσχα, η δημοτική αρχή αποφάσισε να… προσαρμοστεί. Αποφάσισε να ορίσει ως πολιούχο τον Άγιο Αθανάσιο και έτσι από το πρωί, όλα τα σχολεία στη Νιγρίτα είναι κλειστά.

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η Νιγρίτα “αναγκάζεται” να αλλάξει πολιούχο λόγω της γιορτής του Αγίου Γεωργίου. «Έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όποτε πέφτει Αγίου Γεωργίου, το δεκαπενθήμερο που τα σχολεία είναι κλειστά, αλλάζουμε προστάτη» δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Προηγούμενο άρθροΚοινό μυστικό η δράση του δικαστικού υπαλλήλου
Επόμενο άρθροΑνακοινώνει την υποψηφιότητα του στο Δήμο Καβάλας ο Νίκος Ξανθόπουλος