Μετά την παρουσίαση των πρώτων επιτευγμάτων του Προγράμματος Μετασχηματισμού, the alpha blueprint, τριήμερη περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Bασίλη Ψάλτη, συνοδευόμενο από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και τους Διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Καταρχάς θα πρέπει να σημειωθεί εκ προοιμίου, ότι στόχος του Προγράμματος Μετασχηματισμού, the alpha blueprint, είναι η παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες. Στο πλαίσιο άλλωστε της γενικότερης δράσης και της σειράς επαφών της Alpha Bank, εντάσσεται η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα, όπως φυσικά και στην Καβάλα. Δεν είναι τυχαίο, ότι εκτός των άλλων, τα στελέχη δίδουν βαρύτητα στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, οπότε και στηρίζουν τα επιχειρηματικά βήματα του τοπικού γίγνεσθαι!

Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Bank, η δυναμική των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει την λειτουργία τους, σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά Ευρωπαϊκά Ταμεία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή, μετά από τα χρόνια της κρίσης και τη δοκιμασία της πανδημίας, σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

«Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους» δήλωσε χαρακτηριστικά, ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης.

«Στην Alpha Bank δηλώνουμε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και αυτό γιατί στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίσαμε ήδη το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Σε συνδυασμό με την γεωστρατηγική θέση της ως πύλης εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία» σημείωσε.

Δεν είναι τυχαίο, πώς η στήριξη αυτή, σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη, θα αφορά τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. «Συμβάλλουμε, έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το αύριο» συμπλήρωσε.

Η Alpha Bank στηρίζει το οικονομικό γίγνεσθαι της περιοχής μας λοιπόν. Όπως έγινε άλλωστε γνωστό, η Τράπεζα χρηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης, υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), και πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, που οδήγησε, μεταξύ άλλων, στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η Alpha Bank διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Λιανικού Εμπορίου, του Τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το realestate.

Κατά την παραμονή του στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Β. Ψάλτης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το δίκτυο καταστημάτων, τις Διευθύνσεις Επιχειρηματικών Κέντρων και Πιστοδοτήσεων Επιχειρήσεων του Ομίλου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τα στελέχη της Τράπεζας, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης στην περιοχή, η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του Ομίλου με την τοπική κοινωνία αλλά και η πλήρης αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής για την παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς τους Πελάτες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, της Alpha Bank.

Νανά Ηλιάδου

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Θρακικής Εστίας Καβάλας
Επόμενο άρθροΠαπανδρέου: Αν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, ίσως έχουμε νικητή από τον πρώτο γύρο – Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασιών