Νωρίτερα είχε συλληφθεί μέσα στα δικαστήρια της Ρόδου και ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου.

Μετά τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, συνελήφθη και ο μάγειρας, τον οποίο ο 35χρονος είχε στρατολογήσει. Οι δυο άνδρες κατηγορούνται για κατασκοπεία.

Ο μάγειρας, που εργαζόταν σε πλοίο που εκτελούσε το δρομολόγιο Ρόδος – Καστελόριζο, συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Κομοτηνή. Νωρίτερα, ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου είχε συλληφθεί όταν αποφάσισε για να απολογηθεί για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει (η κατασκοπεία μια εξ αυτών) με υπόμνημα και ενώ είχε πάρει πέντε μέρες προθεσμία.

Ο 54χρονος μάγειρας βρισκόταν στην Κομοτηνή αφού μετά την απόλυσή του από την εταιρία όπου εργαζόταν, έφυγε για τον τόπο καταγωγής του.

Ποιος είναι ο 35χρονος προξενικός υπάλληλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προξενικός υπάλληλος ζει στη Ρόδο εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν δίπλα στον Τούρκο πρόξενο σε όλες τις εκδηλώσεις στο νησί και συχνά είχε το ρόλο του διερμηνέα του. Στο παρελθόν η συμπεριφορά του είχε προκαλέσει αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα στη Ρόδο ενώ αναρτήσεις του στο Facebook είχαν φτάσει, με μορφή ερώτησης από τον Νίκο Νικολόπουλο, μέχρι και τη Βουλή.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και των δυο κατηγορούμενων, έχουν βρεθεί υπολογιστές, κινητά και τέσσερα κλειδωμένα usb που έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και αναμένεται να αποκαλύψουν και νέα στοιχεία.

Στο σπίτι του 35χρονου μάλιστα εκτός από τέσσερις υπολογιστές βρέθηκαν και οκτώ τηλέφωνα, κάποια από τα οποία πάντως δεν είναι λειτουργικά.

Αναμένεται να διαπιστωθεί εάν ο Τούρκος πρόξενος θα αιτηθεί αρμοδίως στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου, όπως έπραξε με επιστολή του στις αρχές.

Πηγή:www.newsit.GR

Προηγούμενο άρθροΤα περισσότερα ετοιμόρροπα κτίρια του Έβρου βρίσκονται στο Δήμο Ορεστιάδας
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Κρίσιμη συνάντηση Μπακογιάννη – Γιαννακόπουλου για το γηπεδικό