Τμήμα της μεγαλύτερης διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη χώρα μας, της άσκησης «Παρμενίων», θα παρακολουθήσει την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Για τον λόγο αυτό θα μεταβεί μεθαύριο στο Διδυμότειχο όπου θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά την ετοιμότητα του στρατού. Επί της ουσίας θα είναι η πρώτη παρουσία ολόκληρης της νέας ηγεσίας του υπουργείου σε στρατιωτική άσκηση, μετά την τοποθέτηση του κ. Νίκου Χαρδαλιά στη θέση του υφυπουργού Άμυνας, ο οποίος θα δώσει επίσης το παρών.

Δίπλα τους θα βρίσκονται ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Θα ηχήσουν οι σειρήνες αύριο
Θυμίζουμε ότι αύριο, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 21», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, όπως παρακάτω:

τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),
τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Εννοείται πως η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Προηγούμενο άρθροΦρεγάτες: Όλο το παρασκήνιο με ΗΠΑ και Γαλλία – Η παραγγελία-μαμούθ της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΗ ακτινογραφία της παρουσίας Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ – Πώς τους αξιολογούν τρεις γνωστοί επικοινωνιολόγοι