Μετέβη και στο δέσμιο αερόστατο θαλάσσιας επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), στον Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής μετέβη στον Νομό Έβρου, στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), την Πέμπτη 12 και την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

Κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών επιτήρησής τους, ενώ πραγματοποίησε και επισκέψεις στο σύνολο των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ).

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Συνοριακή Γραμμή και τον Νομό Έβρου, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας:

Επισκέφθηκε τα έργα αμυντικής οχύρωσης, καθώς και τις σύγχρονες αντιβαλλιστικές σκοπιές.
Ενημερώθηκε για την εξέλιξη της εγκατάστασης και την πρόοδο των εργασιών στα αποτρεπτικά εμπόδια και τον Φράκτη.
Μετέβη στο δέσμιο αερόστατο θαλάσσιας επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ – ΕΛΑΚΤ), στον Αερολιμένα «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί το πρώτο μέσο της κατηγορίας του που εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη.

Παρακολούθησε την πρόοδο των εργασιών κατασκευής του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ).
Επισκέφθηκε τις Φέρες Έβρου και τον Ιερό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας.
O Αλκιβιάδης Στεφανής που κινήθηκε κατά μήκος των συνόρων, με σκοπό την παρακολούθηση των ενεργειών επιτήρησής τους, πραγματοποίησε και επισκέψεις στο σύνολο των Επιτηρητικών Φυλακίων (ΕΦ), μεταξύ αυτών και στο ΕΦ ΔΙΛΟΦΟΥ στο Τριεθνές και συνομίλησε με κατοίκους του Διλόφου, όπως η 84χρονη κ. Μαρία Τσομπανίδου που έχει την Ελληνική σημαία όλο το χρόνο να κυματίζει στο μπαλκόνι της.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ διαπίστωσε το ακμαίο ηθικό του προσωπικού, το οποίο συμβάλει καθοριστικά στο υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν.

Προηγούμενο άρθροΦονικός σεισμός στην Αϊτή – Τουλάχιστον 29 νεκροί και εικόνες καταστροφής
Επόμενο άρθροΟι ευχές του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου