Σε μεγάλο κίνδυνο τέθηκε την Τρίτη το βράδυ η ζωή δεκάδων οπλιτών και στελεχών σε στρατόπεδο στο Νευροκόπι Δράμας, ύστερα από πυροβολισμούς ανώτερου αξιωματικού, ο οποίος έδειχνε στους φαντάρους τι συμβαίνει όταν ένα όπλο παθαίνει εμπλοκή. Ο αξιωματικός, θέλοντας να τους δείξει ότι το όπλο έπειτα από εμπλοκή είναι ακίνδυνο, έστρεψε το όπλο ανεύθυνα προς τους οπλίτες, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει 3 με 4 φορές, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί.

Το περιστατικό αναδείχθηκε ύστερα από καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος και επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΣ, το οποίο διέταξε ΕΔΕ για να αναζητηθούν οι ευθύνες, ενώ ήδη κλιμάκιο αξιωματικών από τη Βόρεια Ελλάδα ανέλαβε τη διεξαγωγή της. 

«Είναι δυνατόν ένας Ανώτερος Στρατιωτικός να ριψοκινδυνεύει να ντύσει οικογένειες στα μαύρα, να στείλει νεαρούς φαντάρους πίσω στις οικογένειες τους μέσα σε φέρετρα τυλιγμένα σε σημαία…. για να κάνει το καπρίτσιο του, να αδιαφορήσει για εμάς και να δώσει μιλιταριστικό σόου; Όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ δεν στρέφεις το όπλο και δεν σημαδεύεις χαμηλά, αλλά πάντα λαμβάνεις τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και στην χειρότερη πυροβολείς ψηλά. Αλήθεια, ποια είναι η μέγιστη των ποινών για τον Ανώτερο Στρατιωτικό που εξέθεσε την ζωή μας σε τέτοιο Κίνδυνο;» υπογραμμίζει το Δίκτυο Σπάρτακος.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ( ΕΣΠΕΑΜ/Θ) εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το πολύ σοβαρό περιστατικό που συνέβη στο 518 Μ/Κ ΤΠ,  στο Νευροκόπι της Δράμας κατά την διάρκεια άσκησης επίδειξης λύσης- άρμοσης του όπλου.

Η ΕΣΠΕΑΜ/Θ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καλούμε παράλληλα την Στρατιωτική Ηγεσία να διερευνήσει σε βάθος τις συνθήκες του περιστατικού και να επιδείξει μηδενική ανοχή σε απερίσκεπτες ενέργειες που δεν συνάδουν με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων ανεξαρτήτου του βαθμού και της θέσης που φέρουν».

Πηγή:efsyn.gr

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: «Σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών το 70% της βασικής ενίσχυσης για το 2019»
Επόμενο άρθροΥπογραφή σύμβασης έργου στο Δήμο Παγγαίου προϋπολογισμού 1.897.000 ευρώ