Απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους εκατοντάδες επιβάτες του  ”ΣΑΟΣ ΙΙ” που επρόκειτο να επισκεφθούν το νησί της Σαμοθράκης το πρωί της Τρίτης. Ενώ το πλοίο ξεκίνησε κανονικά το δρομολόγιο για τη Σαμοθράκη καθώς έπλεε παρουσίασε μηχανική βλάβη και έτσι ο καπετάνιος αποφάσισε να επιστρέψει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του λιμεναρχείου αναφέρει για το συμβάν: Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΣΑΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 10599 για ανεύρεση ρινισμάτων (γρέζια) στην αριστερή κύρια μηχανή και ανάγκη περαιτέρω ελέγχου προς την διαπίστωση της αιτίας προέλευσής τους.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΣΑΟΣ ΙΙ”, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, κατέπλευσε στο λιμένα Αλεξανδρούπολης όπου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αποκατάστασης βλάβης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Με μέριμνα της εταιρείας τα δρομολόγια εξυπηρετούνται από έτερο πλοίο.

Από εκείνη την ώρα ξεκίνησε και η “οδύσσεια” των επιβατών, αγανακτισμένοι τουρίστες επικοινωνούν με το e-evros.gr και κάνουν λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία “Δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι στο πιο όμορφο νησί της Ελλάδος, δεν της αξίζει της Σαμοθράκης αυτός ο αποκλεισμός.” ανέφερε μεταξύ άλλων τουρίστρια από την Αθήνα.

Απο την πλευρά της η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημερώνει το κοινό για έκτακτα δρομολόγια με ένα οχηματαγωγό πλοίο αλλά και ένα επιβατικό.

“H SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι ναύλωσε το οχηματαγωγό πλοίο ΑΝΑΞ προκειμένου να εκτελέσει έκτακτα δρομολόγια προς και από την Σαμοθράκη την Τετάρτη 7/8/2019 για την μεταφορά των οχημάτων σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

09:00, 16:00

ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

12:30, 19:30

Παράλληλα η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτημα εκτέλεσης έκτακτων δρομολογίων του ΕΓ-ΔΡ ΖΕΦΥΡΟΣ για την μεταφορά των επιβατών, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

09:10, 16:10

ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

12:40, 19:40

Τέλος, γίνεται προσπάθεια ολοκλήρωσης των επιθεωρήσεων του ΕΓ-ΟΓ ΣΑΟΝΗΣΟΣ προκειμένου να δρομολογηθεί εντός της ημέρας με αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη γύρω στις 20:00 και άμεση επιστροφή από Σαμοθράκη γύρω στις 23:00.

Παρακαλούνται οι επιβάτες να επικοινωνούν με τα κεντρικά πρακτορεία Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί.”

Όπως είναι αναμενόμενο, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης υπάρχει έντονος εκνευρισμός από τους ταξιδιώτες, που βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με τη μεγάλη καθυστέρηση. 

Αυτό που ξεχείλισε όμως το ποτήρι ήταν όταν οι επιβάτες οι οποίοι είχαν το εισητήριο του “ΣΑΟΣ ΙΙ” προσπάθησαν να ανέβουν στο ταχύπλοο “ΖΕΦΥΡΟΣ”, όπως τους είχε ανακοινωθεί, και τους κατέβασαν λέγοντας τους να πάνε να βγάλουν άλλο εισητήριο!

Και φυσικά όταν πήγαν να κάνουν και αυτό… το ταχύπλοοο πλέον είχε γεμίσει και έφυγε χωρίς αυτούς!

Να σημειωθεί πως υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι από εχθές βρίσκονται στο λιμάνι και δεν έχουν καταφέρει να ταξιδέψουν.

Φυσικά η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στην καρδιά του καλοκαιριού, στο μήνα των διακοπών, τώρα που θα έπρεπε να υπάρχουν πλοία, έκτακτα δρομολόγια ώστε να φέρνουν τον κόσμο στο νησί.

Πηγή:e-evros.gr

Προηγούμενο άρθροΈνταξη στο ΕΣΠΑ του έργου αναβάθμισης του Πηλοθεραπευτηρίου Κρηνίδων
Επόμενο άρθροΦιλικό του ΑΟΚ με την Κ19 στο Σάββατο