Μάχη με τις φλόγες έδωσε το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Σαμοθράκης και τα μηχανήματα του δήμου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καμαριώτισσας.

Στην φωτιά χρειάστηκε να επέμβουν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 1 υδροφόρα του δήμου. Η πυρκαγιά, εκδηλώθηκε περίπου στις 20.40 χθες Δευτέρα και έκαψε χορτολιβαδική έκταση.

Το έργο της κατάσβεσης ήταν δύσκολο αφού οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή, ήταν έντασης έως και 7 μποφόρ, με τη φωτιά ωστόσο να κατευθύνεται προς τη θάλασσα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τρεις ώρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «Φαίνεται να έχει περιοριστεί και ελεγχθεί το μέτωπο της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε, απόψε στις 20:45 σε χορτολιβαδική έκταση, Νότια-Νοτιοδυτικά της Καμαριώτισσας».

Διευκρινίζει ότι « η κατάσταση, δείχνει είναι υπό έλεγχο», καθώς η φωτιά έφτασε στη θάλασσα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Σαμοθράκης να παραμένουν στην περιοχή καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικροεστίες, ενώ εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σημειώνει επίσης ότι από την πρώτη στιγμή επικοινώνησαν μαζί του και παρακολουθούν την εξέλιξη της επιχείρησης κατάσβεσης, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ συνεχής είναι η επικοινωνία του δημάρχου Σαμοθράκης και με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Evros24.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση προέδρου ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ με τον υπουργό Ανάπτυξης
Επόμενο άρθροΦωτιά στα Κοίνυρα Θάσου-Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες