Το άνοιγμα του συνοριακού σημείου διέλευσης Μακάζα-Νυμφαία για εμβολιασμένους τουρίστες ή έχοντες αρνητικό μοριακό τεστ, από την ΕΕ και συγκεκριμένες χώρες, εξήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Τσώνης. Το άνοιγμα χαρακτηρίζεται «πιλοτικό» και έχει ως ημερομηνία τις 19/04.

Η ανάρτησή του: «Με την ευχή η φετινή σεζόν να είναι η αρχή της μετα-covid εποχής, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι την Δευτέρα 19 Απριλίου αναμένεται να ανοίξουν πιλοτικά τα χερσαία σύνορα του Προμαχώνα και της Νυμφαίας.

Το δίκαιο αίτημά μας για άνοιγμα ΚΑΙ του σταθμού της Νυμφαίας βρήκε ευήκοα ώτα καθώς αποτελεί βασικό πέρασμα των επισκεπτών της Περιφέρειάς μας, μέσω του οδικού τουρισμού.

Σημειώνω ότι το άνοιγμα αφορά όσους είναι εμβολιασμένοι ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ χωρίς την επιβολή καραντίνας για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ (για το οποίο ισχύει ήδη με διμερή συμφωνία).

Επιθυμία μας το ασφαλές άνοιγμα και η τήρηση των μέτρων. Σας ευχαριστώ όλους όσοι ανταποκριθήκατε στο κάλεσμα για συστράτευση».

Προηγούμενο άρθροΔημόσια σφοδρή σύγκρουση Δένδια – Τσαβούσογλου για Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και μειονότητες
Επόμενο άρθροΟλοκλήρωση ασφαλτοστρώσεων αγροτικής οδοποιίας στον Πρίνο και στον Ποτό Θάσου