Όπως διαβάσατε στον «Χ» πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν προπαρασκευαστικές αρχαιολογικές εργασίες για την σχεδιασμένη ασφαλτόστρωση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ της Μαρώνειας και της παραλίας των Πετρωτών-οριών Νοτίου Έβρου.

Αυτό το διάστημα εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στον δρόμο που περνάει μπροστά από την κεντρική είσοδο του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας και από ό,τι φαίνεται από τις πρώτες κιόλας εργασίες βρέθηκαν ευρήματα. Δεν θα προκαλέσει εντύπωση πάντως εάν κατά την διάρκεια της κατασκευής του δρόμου βρεθούν και άλλα ευρήματα στην περιοχή, καθώς διαθέτει αρχαιολογικό πλούτο. Η αξία των αρχαιολογικών ευρημάτων εκτιμάται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης.

Να θυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί έργο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με προϋπολογισμό περί των 14εκ. ευρώ και σύμβαση περί των 7εκ. ευρώ. Ο δρόμος αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία σε τρία χρόνια, εάν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Πηγή:www.xronos.gr

Προηγούμενο άρθροΤο σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς – Πότε θα λειτουργήσει η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους
Επόμενο άρθροΚικίλιας: Τον Απρίλιο θα κάνουμε 1,5 εκατ. εμβολιασμούς