Έχοντας νωπές τις μνήμες από τις πυρκαγιές τις περσινής περιόδου, οι οποίες απείλησαν ακόμα και τον αστικό ιστό της πόλης της Αλεξανδρούπολης και επειδή οφείλουμε να δρούμε προληπτικά, συλλογικά και οργανωμένα, προστατεύοντας όχι μόνο την δική μας υγεία και περιουσία, αλλά και των συνανθρώπων μας, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, προς αποτροπή και μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς, υπενθυμίζει τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, νομείς ή επικαρπωτές οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όρια τους, για την υποχρέωσή που έχουν να διατηρούν τους χώρους αυτούς καθαρούς από ξερά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά σε όλη τη διάρκεια του έτους ιδιαίτερα όμως της αντιπυρικής περιόδου.

Η μη συμμόρφωση επισείει κυρώσεις σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (παρ.26. 1 του άρθρου 94, του Ν.3852/2010, Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012).

Ο Αντιδήμαρχος

Καθαριότητας Περιβάλλοντος και

Πρασίνου

Ηλίας Δαστερίδης

Προηγούμενο άρθροΜετακινήσεις από νομό σε νομό: Πώς θα γίνονται από τις 15 Μαΐου – Τι εξετάζεται
Επόμενο άρθρο«Παιχνίδι» Γιώργου Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ – Η συνάντηση με Φώφη, ο ρόλος του Λαλιώτη και η υπόγεια επικοινωνία με Τσίπρα