Ρεπορτάζ με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη πραγματοποίησε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας TRT (Τε-Ρε-Τε). Σκοπός του ρεπορτάζ, να ακουστεί η άποψη και οι στόχοι των υποψηφίων της μειονότητας, οι οποίοι αναφέρονται ως «Τούρκοι» πολιτικοί.

Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, οι υποψήφιοι – σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας- έχουν ως στόχο να προασπίσουν τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας σε κάθε επίπεδο και για το λόγο αυτό ζητούν την ψήφο των ομογενών τους για απευθείας εκλογή από τον πρώτο γύρο.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Αχμέτ Ιμπράμ, τονίζει ότι «σε αυτές τις εκλογές η μειονότητά μας είναι σημαντικό να εκλέξει τους αντιπροσώπους της στην περιφέρεια από τον πρώτο γύρο. «Ως περιφέρεια προσπαθήσαμε να είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους της μειονότητας, υπογράφοντας σημαντικά έργα υποδομής και στήριξης των αγροτών μας», σημειώνει.

Αντίστοιχα ο υποψήφιος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Ταρκάν Μουρτεζά εξήρε την παρουσία των «Τούρκων» υποψηφίων στην περιφέρεια, προκειμένου να επωφεληθούν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η κοινότητά μας σε οικονομικό επίπεδο βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχουν Τούρκοι υποψήφιοι στην περιφέρεια, προκειμένου να επωφεληθούμε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια», δήλωσε.

Πηγή: etnos.gr