Για μείωση της τάξης του 20-30% στον τζίρο των καταστημάτων τη φετινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων έκανε λόγο η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Βίβιαν Κουρμπανιάν. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια, σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση έφτασε και το 50%. 

«Δεν τελείωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι θερινές εκπτώσεις – ξεκίνησαν με αισιοδοξία, δε μπορώ να πω ότι οι θερινές εκπτώσεις λειτούργησαν όπως κάθε χρόνο» δήλωσε στο evros24 η κα Κουρμπανιάν, προσθέτοντας πως η Αλεξανδρούπολη δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα, καθώς και στην Αθήνα, και στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην υπόλοιπο Ελλάδα γενικότερα οι εκπτώσεις δεν πήγαν τόσο καλά όπως κάθε χρόνο. 

«Δυστυχώς ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες, οπότε προσπαθούμε να δούμε πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις. Μεγάλο ρόλο έπαιξε και η χρήση μάσκας που επιβλήθηκε στα μαγαζιά τον τελευταίο καιρό, και γενικά θεωρώ ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο αισιόδοξος για να βγει για ψώνια» εξήγησε στη συνέχεια η ίδια. 

Αναφορικά με το νέο χειμερινό ωράριο των καταστημάτων, αυτό έχεις ως εξής από την 1η Σεπτεμβρίου: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή από τις 18:00-21:00.

«Σίγουρα πρέπει να ζήσουμε με τις μάσκες, απλά, από εκεί και πέρα, οι τόσες πολλές ώρες είναι κάτι που δε μπορούν να το ανεχτούν οι καταστηματάρχες και υπάλληλοι, προσπαθούμε, όταν δεν έχουν κόσμο τα μαγαζιά, να βγαίνουμε έξω, να βγάζουμε λίγο τη μάσκα. Είναι δύσκολο, είναι δύσκολο στην αναπνοή και δεν ξέρουμε επίσης και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει και στη δική μας υγεία» κατέληξε η κα Κουρμπανιάν.

Πηγή:www.evros24.gr