“Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων στις Σχολές και στα Τμήματα του ΔΠΘ στον Έβρο όπως ανακοινώθηκαν με το από 13/5/2021 υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 253.1/53195/Α5, για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2021-22″ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα, σε τέσσερα (4) τμήματα, ήτοι στα Τμήματα, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δασολογίας Ν.Ορεστιάδας, στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Επιστημών Προσχολικής ηλικίας Αλεξανδρούπολης σημειώνεται σημαντική αύξηση.

Ενώ αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των εισακτέων στα λοιπά Τμήματα του ΔΠΘ του Νομού, δηλαδή στην Ιατρική Αλεξ/πολης και στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας όπως και στη Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου που εξακολουθεί να υπάγεται στα ξένα σύμφωνα με λαθεμένη απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης!

Ήδη, το Τμήμα Δασολογίας στη Ν.Ορεστιάδα έχει αποκτήσει ισχυρό πλεονέκτημα καθώς σε συνέχεια της από 22/4/2021 απόφασης της Συγκλήτου του ΔΠΘ, εγκρίθηκε η λειτουργία Ειδικού Προγράμματος Σπουδών Πιστοποίησης Παιδαγωγικής & Διδακτικής Επάρκειας του εν λόγω τμήματος, διάκριση που συνιστά ελπιδοφόρα είδηση για τον Νομό!

Σήμερα Τρίτη (18/5), αναμένεται εκ νέου η άφιξη του Υφυπουργού Παιδείας, Άγγελου Συρίγου, σε συνέχεια της από 10/4/2021 επίσκεψής του, η οποία δείχνει το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τις τριτοβάθμιες εκπαιδευτικές δομές του Β.Έβρου.

Παράλληλα υψηλού συμβολισμού χαρακτηρίζεται και η επίσκεψη του Προέδρου της Εθνικής Ανεξάρτητης Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση, Περικλή Μήτκα που ως γνωστό είναι αρμόδια για την αξιολόγηση της βιωσιμότητας & την λειτουργία των 37 σχολών της Ανώτατης Εκπαίδευσης μεταξύ αυτών και της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου!!

Προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί, μεταξύ άλλων, νέα αυτοψία στις εμβληματικές και ιστορικές αποθήκες του ΟΣΕ στο Διδυμότειχο, κι όχι μόνον, με στόχο την ανεύρεση των βέλτιστων κτιριακών εγκαταστάσεων για την άνετη στέγαση της Νοσηλευτικής & των δυο προτεινομένων τμημάτων .. προχωρώντας έτσι η Κυβέρνηση στην εκπαιδευτική θωράκιση του Β/Έβρου!

Προηγούμενο άρθροΤο κέντρο της πόλης θα αποκτήσει άλλη μορφή με την ανάπλαση της οδού Αβέρωφ, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη
Επόμενο άρθρο«Λουκέτο» σε 400 σχολεία σ’ όλη τη χώρα λόγω κοροναϊού