Στο χωριό Φτελιά του Δήμου Ορεστιάδας, ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες ανασκαφές για να “ξεμπαζόσουν” ουσιαστικά μια βρύση ηλικίας 280 ετών, που είχε θαφτεί πριν από 30 περίπου χρόνια.

Η απόφαση είχε ληφθεί από την τότε κοινοτική αρχή, μιας και η βρύση που βρισκόταν στο κέντρο του χωριού δεν είχε πλέον νερό και χωρίς να υπολογιστεί η αρχαιολογική της σημασία, απλά θάφτηκε.

Ωστόσο κάποιοι τη θυμήθηκαν και μετά από ενημέρωση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Ορεστιάδας ξεκίνησαν η εργασίες ανασκαφών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου Αρχοντή Αρχοντίδη, η συνεργασία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορεστιάδας, Προέδρου Κοινότητας και Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου είναι πολύ περισσότερο από άψογη.

και όπως συμπληρώνει: “Το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς από τέτοιες συνεργασίες είναι …….”εκπλήξεις”….. και σίγουρα πολύ ευχάριστες για τον τόπο μας.
Εν αναμονή εξελίξεων κ επίσημων ανακοινώσεων”.

Προηγούμενο άρθρο49χρονη στη Θάσο τραυματίστηκε από προπέλα – Προσπάθησε να την πλησιάσει ο σύζυγός της με το σκάφος
Επόμενο άρθροΆρον-άρον κατεβάζουν αναρτήσεις από facebook και twitter στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Φοβήθηκαν μετά την προσφυγή του Θάνου Πλεύρη στη Δικαιοσύνη