Στα κάγκελα συνεχίζουν να βρίσκονται οι αμπελοκαλλιεργητές του δήμου Παγγαίου οι οποίοι επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις και τις χαλαζοπτώσεις του 2019, περιμένοντας τις αποζημιώσεις. Την κατάσταση περιγράφει στο ραδιόφωνο του Lobby 101,8 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Νέας Περάμου και παραγωγός, Μάκης Ζουμπλιός:

“Δεν ξέρω τι γίνεται. Μας κοροϊδεύουν. Εμείς έχουμε το πρόβλημα και μας δίνουν συνεχώς υποσχέσεις, αλλά οι αγρότες ούτε λιπάσματα θα ρίξουν με τις υποσχέσεις, ούτε πετρέλαιο στα τρακτέρ θα βάλουν. Αρχικά για τις αποζημιώσεις μας είπαν τέλη Φεβρουαρίου, τώρα λένε για μέσα στην εβδομάδα. Τώρα περιμένουμε τα πορίσματα για τις βροχοπτώσεις, που υπολογίζονται περίπου στις πρώτες 15 μέρες του Μαρτίου με την πρώτη πληρωμή να υπολογίζεται στο Πάσχα, αλλα όλα αυτά είναι σε θεωρητικό επίπεδο, δηλώνει ο κ. Ζουμπλιός και συνεχίζει: Εγώ έχω πάρει δάνειο από την τράπεζα, χρωστάω τον γεωπόνο, και είναι να αγοράσω λιπάσματα με δανεικά για τα οποία και οι γεωπόνοι χρειάζονται ρευστό για να πληρώσουν τις εταιρίες. Δεν γίνεται να μας λένε την μία τέλη Ιανουαρίου μετά τέλη Φεβρουαρίου. Ας μας πουν ξεκάθαρα οι βουλευτές οι υπουργοί. Παίζουμε με τις υποσχέσεις;”

Επίσης η καλλιεργητική σεζόν έχει ξεκινήσει και οι παραγωγοί χρειάζονται ρευστό ώστε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, όπως: εργατικό δυναμικό, λιπάσματα και γεωπόνους, διότι υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα το οποίο πρέπει να τηρηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει το προϊόν να μην έχει την απαιτούμενη ποιότητα.

Κ.Λ.

Προηγούμενο άρθροΚαι άνδρες από την Α.Δ. Καβάλας στον Έβρο | “Δεν πρόκειται να περάσει κανείς”
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Αρχιεπισκόπου στη Θράκη την Τετάρτη