Τα πυρά της προς την κυβέρνηση ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για την Παιδεία, εξαπολύει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. Συγκεκριμένα:

“Η ΝΔ ψηφίζει μόνη της ένα νομοσχέδιο οπισθοδρόμησης και αντιπαιδαγωγικών διατάξεων.

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο για την Παιδεία που επαναφέρει οπισθοδρομικές διατάξεις και εισάγει αντιπαιδαγωγικές ρυθμίσεις. Είναι γεγονός ότι η κ. Κεραμέως δεν ενδιαφέρεται για τις απόψεις των φορέων που σχετίζονται με τη δημόσια Παιδεία. Αν λάμβανε υπόψιν τις θέσεις και την καθολική αντίδραση τους στο αντιπαιδαγωγικό της νομοσχέδιο, θα το απέσυρε άμεσα.

Το αντιπαιδαγωγικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων:

· επαναφέρει την αναγραφή της διαγωγής στο απολυτήριο

· διασπά τον ενιαίο τύπο του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου που καθιέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ

· προσθέτει τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο αλλά ξεχνά τα παιδιά της μειονότητας στη Θράκη

· προβλέπει αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα των δημοτικών στα 25 (όπως και στα νηπιαγωγεία), από 22 που είχε καθιερώσει ξεκινώντας από την Α’ δημοτικού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

· αυξάνει τα εξεταζόμενα μαθήματα από 4 σε 7, ενώ μειώνεται η διάρκεια του σχολικού έτους

· επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων η οποία εκτόξευσε τη σχολική αποτυχία από το 4% στο 23%.

και πολλά άλλα που φτιάχνουν την εικόνα ενός οπισθοδρομικού, βαθιά συντηρητικού σχολείου, που στόχο έχει μία ψευδεπίγραφη αριστεία, διακρίσεις και όρους αντιπαιδαγωγικούς.

Σήμερα λοιπόν-αν όπως φαίνεται περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο Κεραμέως-θα είναι μία μαύρη μέρα για τη δημόσια παιδεία. Η κ. Κεραμέως έχει μείνει μόνη της, η κυβέρνηση απομονώνεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά η ζημιά έχει γίνει”