Self test διατίθενται μέσω των Φαρμακείων της Καβάλας χωρίς το παραμικρό πρόβλημα σήμερα, όπως δήλωσε η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή.

Αρχικά ανέφερε ότι “Αποφασίσαμε όλοι οι πρόεδροι και όλοι οι συνάδελφοι να βοηθήσουμε σε αυτή τη διακοπή της διασποράς και έτσι ξεκίνησε η διάθεση των τεστ. Βέβαια οι δικαιούχοι μεγαλώνουν συνέχεια χάρις στα ΑΜΚΑ μια και πλέον πρέπει να κάνουν περισσότεροι τεστ. Έτσι από προχθές δίδονται και δύο τεστ προκειμένου να καλύψουμε την εβδομάδα μετά το Πάσχα και να μην υπάρξει συνωστισμός.

Ευτυχώς η φόρμα είναι σε δύο λεπτά ολοκληρωμένη και απλά είναι το θέμα του συνωστισμού και είναι το θέμα των ασθενών που πρέπει λίγο να ρυθμίσουμε.

Ένας φαρμακοποιός μόνος δεν μπορεί να ρυθμίσει όγκο εργασίας άρα αυτό που ζητάμε και το λέμε από την πρώτη στιγμή είναι υπομονή, κατανόηση και όχι την τελευταία στιγμή να ερχόμαστε στο εφημερεύον φαρμακείο για να πάρουμε το τεστ. Ευτυχώς διορθώθηκε η κατάσταση γιατί τις πρώτες ημέρες ερχόταν 200 άτομα μαζικά να πάρουν το τεστ οπότε και γινόταν μεγάλο πρόβλημα. Μετά από διάφορες ανακοινώσεις που κάναμε διορθώθηκε το πρόβλημα και όλοι προσέρχονται στα 68 φαρμακεία της πόλης και βεβαίως για την επαρχία εκεί έχουμε μόνο το χωριό με τους κατοίκους άρα κανένα πρόβλημα».

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Και πρόσθεσε πως «Τα φαρμακεία δίδουν και ταχεία τεστ και αυτά πωλούνται κανονικά. Και έχει βγει και τεστ του σιέλου για όσους δυσκολεύονται και πωλούνται πλέον και τα τεστ που δικαιολογεί το κράτος και αυτά τα γρήγορα τεστ. Τα τεστ είναι τα ίδια, απλά το ένα είναι δωρεάν από την πολιτεία και το άλλο το αγοράζεις ο ίδιος επειδή το απαιτεί ένας εργοδότης και ο εργοδότης απλά δεν διαθέτει τις προϋποθέσεις για να πάρει το τεστ δωρεάν”.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι αν βγει θετικό ένα άτομο η υποχρέωση για δήλωση είναι ίδια. “Πάντως νομίζω ότι έχει κάνει αρκετή δουλειά το τεστ, έχουν βρεθεί αρκετά άτομα θετικά και μετά κάνουν και το μοριακό για την επιβεβαίωση και μένουν στην καραντίνα οπότε κόβεται η αλυσίδα της διασποράς.

Είναι αξιόπιστα τα τεστ απλά το κακό είναι ότι ο ιός μπορεί σήμερα να βγει αρνητικός, να υποβόσκει και σε 2-3 μέρες να βγεις θετικός. Αυτό έχει συμβεί με τα σχολεία όταν έκαναν τα διπλά τεστ. Δευτέρα το παιδί μπορεί να έβγαινε αρνητικό και την Πέμπτη θετικό.

Δυστυχώς ο ιός είναι ύπουλος απλά προσπαθούμε να πιάσουμε τα κρούσματα που είναι σε εξέλιξη. Βέβαια ό,τι μπορέσει να ελεγχθεί είναι πάρα πολύ καλό σε ό,τι αφορά τη διασπορά. Γιατί δεν πέφτει ο αριθμός, όλοι γνωρίζουμε για τις μάσκες όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Απλά τα τεστ ήταν πολύ καλή κίνηση αυτές τις ημέρες της κίνησης».

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά όμως έτσι και αλλιώς, τα φάρμακα ζητούνται συνεχώς και από ένα πυρετό μετά έχουμε νόσηση ολόκληρων οικογενειών. Θέλει πολύ προσοχή και αν υπάρχει πυρετός πάνω από 38 για δύο 24ωρα πάμε στο νοσοκομείο και παίρνουμε τις οδηγίες. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και ακόμη και έξω από τα φαρμακεία όλοι πρέπει να κρατήσουμε μια απόσταση.

Η λέξη προσοχή και όλοι μαζί προχωρούμε με τα μέτρα της μάσκας, της ατομικής ευθύνης και ατομικής καθαριότητας δεν πρέπει να σταματήσουν. Είτε εμβολιασθήκαμε είτε νοσήσαμε συνεχίζουμε να προσέχουμε. Όσο για τους εμβολιασμούς ευτυχώς συνεχίζονται και μόνοι οι κάτω των 30 ετών έμειναν χωρίς εμβόλια. Οπότε αρχίζεις να κάνεις μια ανοσία της τάξης του 50% από την πρώτη δόση. Απλά δεν είναι καλό να πηγαίνουμε στην εστίαση με τόσα κρούσματα για αυτό η λέξη κλειδί είναι η προσοχή”.

Προηγούμενο άρθροΧρειάζεται ανασχεδιασμός στην Παιδεία όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστηρίων Αργύρης Μυστακίδης
Επόμενο άρθροΟ Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας με τονίζει την υποχρέωση των γιατρών να εμβολιαστούν