12391062_1659434837647694_2474956678541723959_n

Στο πλαίσιο των τακτικών και ουσιαστικών επισκέψεων στους εκτός πόλης Καβάλας οικισμούς του Δήμου μας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο ύδρευσης κ. Γιώργο Γιαγκουδάκη, επισκέφθηκαν τη Ν. Καρβάλη και την Λεύκη.

Στη διάρκεια της εκεί επίσκεψής τους, ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ν. Καρβάλης κ. Νικόλαο Γκίκα για μια σειρά θεμάτων και δη προβλημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων της επιχείρησης ενώ ακολούθησε επίσκεψη στους δύο οικισμούς – συνοδεία και του κ. Γκίκα – στα σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας.

«Συγκεκριμένα, επισκεφθήκαμε τον παράλιο δρόμο προς το Ιχθυοτροφείο της Ν. Καρβάλης, εκεί όπου παρουσιάζονται συχνές βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης. Μόνο το τελευταίο δίμηνο, από τότε δηλαδή που ανέλαβα καθήκοντα στην επιχείρηση, έχουν καταγραφεί 6 βλάβες! Αυτό που αποφασίσαμε λοιπόν είναι εντός του μηνός Φεβρουαρίου να αντικαταστήσουμε το εν λόγω προβληματικό ως φαίνεται τμήμα του αγωγού, απαλλάσσοντας τη ΔΕΥΑΚ από αυτό καθεαυτό το βάρος των βλαβών και των τακτικών επεμβάσεων μας εκεί, όπου επίσης και τους πολίτες από την συνεχή ταλαιπωρία» σημείωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Στην συνέχεια οι κ.κ. Ξανθόπουλος, Γκίκας και Γιαγκουδάκης επισκέφθηκαν και την Λεύκη, όπου έγιναν κοινωνοί ενός μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες δέκα κατοικιών. «Οι συμπολίτες μας έχουν μεγάλο πρόβλημα με το δίκτυο της ύδρευσης. Δεσμευτήκαμε λοιπόν να δράσουμε άμεσα και να βρούμε τρόπους επίλυσης του προβλήματος ομαλής παροχής νερού στο εν λόγω οικισμό. Ειδική μέριμνα μάλιστα θα πρέπει να δοθεί και σε συμπολίτη μας, κάτοικο της Λεύκης που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα.
Επιπλέον ο κ. Γκίκας μας μετέφερε αίτημα και παράπονο των κατοίκων της Ν. Καρβάλης, οι οποίοι και διαμαρτύρονται για την ύπαρξη σωλήνων αμιάντου στο δίκτυο ύδρευσης. Το αίτημα μας απασχόλησε ιδιαίτερα και τώρα πια θα εξετάσουμε με την τεχνική υπηρεσία της ΔΕΥΑΚ, τρόπους ώστε τμηματικά και σταδιακά να αντικαταστήσουμε τον αμίαντο από το δίκτυο ύδρευσης» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

Δελτίο Τύπου

Προηγούμενο άρθροΤο ίδρυμα Αγ.Μαρίνα Καβάλας περιμένει ”σωτήρες” έτσι ώστε να λύθούν τα γιγάντια προβλήματα
Επόμενο άρθροΟ Γιάννης Μηλίος στη Καβάλα σε εκδήλωση του ΤΕΙ για την κρίση της ζώνης του ευρώ