Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Νομού Καβάλας αντιλαμβανόμενος τον προβληματισμό της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εξελίξεις όσον αφορά το φλέγον θέμα της πανδημίας του κορονοϊού επισημαίνει τα εξής :
Πάγια θέση μας είναι η διασφάλιση της υγείας των ανθρώπων ως υπέρτατο αγαθό. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να σκεφτόμαστε και να πράττουμε βάση αυτού του δεδομένου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους συμπολίτες μας, χωρίς να διαταράζεται η συνοχή των τοπικών κοινωνιών έτσι ώστε να συνεχιστεί ομαλά η καθημερινότητα μας.
Ο εφησυχασμός λοιπόν λειτουργεί ως αρνητικός σύμβουλος επιτείνοντας τα προβλήματα και ανατρέπει την μέχρι τώρα καλή πορεία έλεγχου της πανδημίας του κορονοϊού. Ο κίνδυνος αύξησης των κρουσμάτων είναι υπαρκτός με επακόλουθο την ανάληψη νέων αυστηρότερων μέτρων που θα είναι αναγκαία και οδυνηρή.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο της πορείας των μέτρων , θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να διατηρηθεί το αίσθημα ασφάλειας έτσι ώστε να λειτουργήσει η αγορά με κανόνες και διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ όσον αφορά την προσβασιμότητα στην πόλη και στις δημόσιες μεταφορές.
Με το άνοιγμα των συνόρων και την έλευση των τουριστών από όλον τον κόσμο, γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός, θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι φορείς, Υπηρεσίες Υγείας, Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία , πολίτες και επαγγελματίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας πως μπορούμε να έχουμε και την υγεία του πληθυσμού διασφαλισμένη, την ευημερία και οικονομική ευρωστία της Ελλάδας σίγουρη.
Αυτό θα το καταφέρουμε όλοι μαζί.

Προηγούμενο άρθροΚαλά νέα για Καβάλα και Θάσο σύμφωνα με τον χάρτη του ΕΟΔΥ
Επόμενο άρθροVisit Pageo | Ένα κάλεσμα με εντυπωσιακές εικόνες