Συνέχιση και κορύφωση της ψυχρής εισβολής με κύριο χαρακτηριστικό την περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας χωρίς όμως γενικευμένα και διαρκή φαινόμενα, τοπικά και ασθενή φαινόμενα που θα αναλυθούν στο τελος του κειμένου.

Θερμοκρασίακα την Τετάρτη και την Πέμπτη λόγω ύπαρξης νεφωσεων δεν αναμένεται μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές στα πεδινα τμηματα πάρα μονο σε ημιορεινες και ορεινές περιοχές, όμως ανενεται σημαντική πτώση προς τις μέγιστες. Έτσι, ιδιως την Πέμπτη αναμενεται ισχυρός παγετός σε ορεινες και ημιορεινες περιοχές, ενώ στα πεδινα αναμένεται μόνο τοπικά ασθενης παγετός.

Μετά το απόγευμα της Πέμπτης αναμένεται κορύφωση της ψυχρής εισβολής στην τρόποσφαιρα σε συνδυασμό με μείωση των νεφωσεων. Έτσι, την Παρασκευή αναμένεται περεταίρω πτώση τοσο ωσ προς τις ελάχιστες όσο κι ως προσ τις μέγιστες σε ολες τις περιοχές τοσο σε πεδινα οσο και σε ορεινά. Ενδεικτικά, οι ελάχιστες της Παρασκευής ηα φτάσουν τους τους – 5 εως – 10 σε ημιορεινες και ορεινές περιοχές, τους – 2 εως – 6 στα ηπειρωτικά και τους 0 εως – 3 στα παράκτια.

Το Σάββατοκυριακο δεν αναμένεται περεταίρω πτώση με πιθανή μικρή άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές ωστοσο θα το δούμε καλύτερα τις επόμενες μερες.

Σχετικά με τα φαινομενα αύριο από τις μεσημβρινές ως τις πρώτες βραδυνές ώρες αναμένονται κατά περιοδους τοπικά φαινόμενα μικρης διάρκειας στα βορειότερα τμήματα του Νομού και στις ορεινές – ημιορεινες περιοχές. Υπάρχει πιθανότητα αυτά τα φαινόμενα να επηρεάσουν πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους, μικρη πιθανότητα στα υπόλοιπα πεδινα τμήματα. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι υπο την μορφή χιονόπτωσης άνω των 200μ. και όπου και αν εκδηλώνονται σε πεδινές περιοχές θα έχουν την μορφή χιονόνερου, χιονοχαλαζου ή υγρής χιονόπτωσης.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα υπαρχει και την Πέμπτη και την Παρασκευή κάτι που θα αναλύεται βάση των τελευταίων στοιχείων στην ιστοσελίδα μας www.meteokav.gr οπως και ανάλυση για το που αναμένουμε τις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τέλος, άμα κριθεί αναγκαίο θα εκδοθεί νέα ενημέρωση στην σελίδα μας.

Προηγούμενο άρθροΈνα pet scan δωρίζει το Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφίας “ΓΥΝΑΙΚΑ” στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης