Χειμερινή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός στην περιοχή μας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Αναλυτικότερα, οι τοπικές βροχές που ήδη εκδηλώνονται στον νομό σταδιακά θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα (τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση στα νοτιότερα τμήματα του νομού) . Ταυτόχρονα ιδίως μετά 18:00 μ.μ περίπου η θερμοκρασία θα αρχίζει να παρουσιάζει σημαντική πτώση.

Έτσι τις πρώτες βράδυνες ώρες χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ανατολικά τμήματα του νομού άνω των 350-450μ.(στην Θάσο ακόμα χαμηλότερα) και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού άνω των 450-600μ.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τα μεσάνυχτα περίπου με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να πέφτουν σταδιακά. Έτσι, στην αλλαγή της μέρας χιονοπτώσεις ασθενούς μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στα ανατολικά του νομού άνω των 150-300μ. στα υπόλοιπα τμήματα του νομού άνω των 250-400μ. (στην Θάσο τοπικά ακόμα χαμηλότερα ενώ στο ανατολικό-βορειανατολικό κομμάτι του νησιού τοπικά και σε μηδενικό υψόμετρο).

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να περιορίζονται προς τα νοτιότερα τμήματα του νομού και τα παράκτια και έτσι γρήγορα θα σταματήσουν στα κεντρικότερα-βορειότερα τμήματα του νομού. Τοπικά ασθενή φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε παράκτιες περιοχές(και σε περιοχές κοντά σε αυτές και στην Θάσο).

Τις ώρες αυτές τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν λίγο πιο χαμηλά κι έτσι τοπικά ιδίως προς το ξημέρωμα θα χιονίσει ασθενώς και τοπικά και σε πεδινές-παράκτιες περιοχές.

Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Επίσης άμα κριθεί αναγκαίο θα εκδώσουμε νέα ενημέρωση περίπου στις 21:00.

Προηγούμενο άρθρο180 λίτρα λάδι δώρησε το Επιμελητήριο Καβάλας στο Σύλλογο Πνοή
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει το επιτυχημένο έργο του ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Νέστου ο Κώστας Χιώτης