Όπως αναμενόταν οι θερμοκρασίες σήμερα το πρωί έπεσαν στα ηπειρωτικά σε μονοψήφιες τιμές ενώ στα παράκτια και στην πόλη οι θερμοκρασίες πλησίασαν τους 10°C.

Οι μετεωρολογικοί σταθμοί που χρησιμοποιήθηκαν στον πίνακα είναι επαγγελματικών προδιαγραφών για να μπορούν τα δεδομένα να είναι συγκρίσιμα.

Σε πολλούς σταθμούς που λειτουργούν μεγάλο αρχείο λειτουργείας πολλών ετών, ΄΄σπάσαν΄΄ τα ρεκόρ απόλυτης ελάχιστης θερμοκρασιακής τιμής Σεπτεμβρίου.

Στο Αεροδρόμιο σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία των τελευταίων 21 ετών, από το 2000. Στην πόλη της Καβάλας το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 11.4°C στον σταθμό της Δεξαμενής (Σεπτέμβριος 2008) το οποίο και ξεπεράστηκε από τον σταθμό της Ραψάνης.

Πιθανότατα, στο εσωτερικού του κάμπου Καβάλας-Δράμας να καταγράφηκαν ακόμα χαμηλότερες θερμοκρασίες αφού τόσο και η Ελευθερούπολη όσο και τα Προσφυγικά βρίσκονται στο νοτιοδυτικό και νοτιανατολικό άκρο του κάμπου αντίστοιχα.

Παρόμοιες θερμοκρασιακές τιμές θα έχουμε και αύριο το πρωί, ελαφρώς χαμηλότερες στα ηπειρωτικά. Ενώ, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα αρχίσουν να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο από αύριο. Και από το Σάββατο αναμένεται περεταίρω αύξηση τόσο σε ελάχιστες όσο και σε μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές με σταδιακή επιστροφή σε φυσιολογικές για την εποχή τιμές.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης την Παρασκευή 24/9 στη Καβάλα- Αναλυτικά οι οδοί
Επόμενο άρθροΠαραμένει στο «κόκκινο» η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας μέχρι την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου