%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%b5-645x362

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Γαλαξίας έλαβε χώρα η Ημερίδα με θέμα «Η κοινωνική πολιτική ως μέσο αποκατάστασης της αγοραστικής δύναμης της μέσης ελληνικής οικογένειας» που διοργανώθηκε από τη Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, σύνεδρο της ΝΔ του Ν. Καβάλας και τη ΝΟΔΕ Καβάλας. Η ουσιαστική συμμετοχή του κοινού, η κατάθεση των απόψεων τους κι οι τοποθετήσεις των ομιλητών έφεραν το θεμιτό αποτέλεσμα, τον κοινωνικό διάλογο μεταξύ των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και των ανθρώπων που βιώνουν την εξαθλίωση στα χρόνια της κρίσης.

Το εφαλτήριο της συζήτησης αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις της κα Μαρίας Χατζηκωνσταντίνου όσον αφορά τα ανθρώπινα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα από την επαγγελματική της εμπειρία και δραστηριότητα. Η επιθυμία της για ενεργή πολιτική συμμετοχή τόσο στο συνέδριο της Νέας. Δημοκρατίας αλλά και στο ευρύτερο πεδίο της κοινοβουλευτικής δράσης ήταν η αφορμή για την εκδήλωση. Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε ο Ψυχίατρος Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος απεδείχθη εξαιρετικός και άμεσος, δίνοντας μεστά και κατανοητά μηνύματα όσων συμβαίνουν στον τομέα της υγείας. Η πολιτευτής κα Βάσω Παπουτσή -Μήττα έδωσε το στίγμα εκπροσωπώντας τη ΝΟΔΕ Καβάλας και τοποθετήθηκε εύστοχα στην αναγκαιότητα αλλαγής της υπάρχουσας κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που απαξίωσε τον άνθρωπο. Από πλευράς του ο Μιχάλης Σωτηρίου ενημέρωσε διεξοδικά το ακροατήριο για το ρόλο, την λειτουργία και τη βιωσιμότητα των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, εν τοις πραγμασι από τη θέση του προέδρου των  Κοι.Σ.Π.Ε. Καβάλας και για την επιτυχή συνεργία και εξασφάλιση θέσεων εργασίας στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Η καινοτομία της εκδήλωσης είναι ότι ακολουθούσε διάλογος, ερωτήσεις και επισημάνσεις από τους εκπροσώπους αυτών των ομάδων όπως ο κ.Κρεμυδας πρόεδρος των Α.μ.Ε.Α., ο κ. Βοΐδης πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Λεμονιδης και η κα Ανδριωτου από τον σύλλογο ΑΞΙΑ για τις συντάξεις χηρείας αλλά και των υπολοίπων πολιτών που υπέβαλαν ερωτήματα στους ομιλητές. Το μήνυμα της Ημερίδας είναι ότι τα στελέχη της Ν. Δημοκρατίας αφουγκράζονται τα προβλήματα της ελληνικής οικογένειας και μέσα από το γόνιμο διάλογο συμβάλλουν

Προηγούμενο άρθροΣύμφωνο συνεργασίας φέρνει 5 νέους εργαζόμενους στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ στη λίμνη Βιστωνίδα