Η Energean καταδικάζει απερίφραστα τα νέα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων της που έλαβαν χώρα την Τετάρτη 4 Αυγούστου, στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Ν. Καρβάλης και δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα νόμιμα μέσα για την αντιμετώπισή τους. Η ασφάλεια των εργαζομένων μας είναι αδιαπραγμάτευτη, η εποχή της βίας και των τραμπουκισμών στον Πρίνο θα κλείσει οριστικά, παίρνοντας μαζί της και όσους εξακολουθούν ακόμη να είναι θιασώτες της.

Ήδη από χθες έχει δοθεί εντολή προς τον Διευθυντή των εγκαταστάσεων του Πρίνου για την άμεση αναστολή της παραγωγικής δραστηριότητας για λόγους ασφαλείας, μετά τα νέα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας προς εργαζόμενους της εταιρείας, την πρόκληση φθοράς σε περιουσιακά στοιχεία εργαζομένων και την παρεμπόδιση της εισόδου σε εργαζόμενους και στελέχη της εταιρείας, που ουσιαστικά συνιστά κατάληψη του εργοστασίου.  Μεταξύ δε των στελεχών οι οποίοι προπηλακίσθηκαν παρόντων εκπροσώπων του Σωματείου εργαζομένων και τους απαγορεύθηκε η είσοδος από ομάδα περιφρούρησης που λειτουργεί πλησίον της πύλης του εργοστασίου είναι και ο Τεχνικός Ασφαλείας των εγκαταστάσεων, ο οποίος και κατήγγειλε το γεγονός στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Με ευθύνη, συνεπώς, του Σωματείου Εργαζομένων, ο Πρίνος από χθες λειτουργεί χωρίς Τεχνικό Ασφαλείας!

Η Energean επίσης ενημέρωσε για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και την ΕΔΕΥ, επισημαίνοντας ότι πλέον δεν είναι δυνατή η διασφάλιση της λειτουργίας με τρόπο που να εγγυάται την ασφάλεια των εργαζομένων, των εγκαταστάσεων που ανήκουν στο ελληνικό Δημόσιο καθώς και του περιβάλλοντος. Η διοίκηση εκφράζει παράλληλα, την έκπληξή της για τις απαράδεκτες αυτές ενέργειες, οι οποίες στερούνται, πέραν του οποιουδήποτε νομικού ερείσματος, και της οποιασδήποτε λογικής: όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί ως τώρα οποιαδήποτε απόλυση εργαζομένου ή περικοπή αποδοχών εργαζομένων, αλλά και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση αποδέχθηκε πρόταση του Σωματείου των εργαζομένων για έναρξη διαπραγματεύσεων για τη σύναψη νέας επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας!

 

Η κα. Ελευθεριάδου συντάκτης του εξωδίκου του Σωματείου!

Σε ό,τι αφορά την δήλωση της βουλευτού Καβάλας κας. Ελευθεριάδου που επικαλείται το εξώδικο του Σωματείου προς την εταιρεία, είναι πάγια θέση της Energean να μην σχολιάζει δηλώσεις πολιτικών. Ωστόσο, ίσως θα πρέπει να απαντηθεί από την κα. Ελευθεριάδου για ποιο λόγο η ίδια σύνταξε το εξώδικο του Σωματείου των εργαζομένων, όπως προκύπτει από το αρχείο με το εξώδικο που έλαβε από το Σωματείο η εταιρεία!

Προηγούμενο άρθροΣε πόσες μέρες φεύγει ο κορονοϊός από τον οργανισμό των ασθενών – Νέα έρευνα
Επόμενο άρθροΝίκος Παναγιωτόπουλος: Και οι ΕΔ στη μάχη για την πρόληψη και τη διαχείριση των πυρκαγιών