action-team-604x322

«Παραμυθένια Χριστούγεννα» στην Καβάλα, από την Action Team!    Η δράση φέρνει αντίδραση…  και για αυτόν τον λόγο το τελευταίο διάστημα μένουμε με ¨το στόμα ανοιχτό¨  που οι δράσεις της εθελοντικής ομάδας Action Team λοιδορούνται και η ομάδα έχει δεχτεί αρκετές προσβολές που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντίας. Έτσι πήραμε την απόφαση να πάρουμε θέση ώστε να εξηγήσουμε σε όλους εσάς που μας στηρίξατε και μας αγκαλιάσατε!

Μετά από μια σειρά πετυχημένων δράσεων πολιτισμού, αλληλεγγύης και ποιότητας ζωής, οι νέοι εθελοντές της άτυπης ομάδας «Action Team» έβαλαν στόχο να αναβαθμίσουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της Καβάλας. Αρχικά, εκπρόσωποι της ομάδας συναντήθηκαν με την κα. δήμαρχο Καβάλας (τον Αύγουστο του 2018) με σκοπό την παρουσίαση/κατάθεση της επίσημης πρότασης που αφορούσε όλες τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και τον διάκοσμο του Δήμου Καβάλας.

Συγκεκριμένα, η πρόταση έχει 3 βασικούς άξονες στους οποίους επιθυμούμε να δοθεί βάση και αυτοί είναι ο χ. διάκοσμος, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τα παραμύθια (το βασικό θέμα που προτείναμε για τις  Χ.Ε.). Ειδικότερα, όσον αφορά τον άξονα του διακόσμου, σε συνεργασία με διακοσμήτρια προτείναμε πρωτότυπες και οικονομικές λύσεις, δίνοντας έμφαση σε χωριά του Δήμου μας και κεντρικά σημεία (Πλατεία Ελευθερίας, Δημοτικός κήπος, Δημοτική Καπναποθήκη, Δημαρχείο, Κεντρικοί πεζόδρομοι, Πάρκο Φαλήρου και οδός Βενιζέλου). Όσον αφορά τον άξονα του καλλιτεχνικού προγράμματος, προτείναμε την διεξαγωγή συναυλιών, παραστάσεων  stand up comedy,  εντυπωσιακών χορευτικών και ζογκλέρ, με χαμηλό κόστος. Αυτός ο άξονας θα είχε πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή καλλιτεχνών, τοπικών αλλά και επωνύμων ομάδων (έχοντας στο πλάνο μας την συμμετοχή του Μπάμπη Στόκα, Λεωνίδα Μπαλάφα, Γιάννη Ζουγανέλη, Vegas, Onirama, Burger project, Jeremy, Λάμπρου Φισφή, Στέλιου Παρλιάρου, Κάρμεν Ρουγγέρη  κ.α.). Όσον αφορά τον άξονα των παραμυθιών (αποτελεί το βασικό θέμα των Χ.Ε.) προτείνουμε την διεξαγωγή ενός θεματικού πάρκου στο Πάρκο Φαλήρου, στο οποίο  θα εκτυλίσσονταν 4 παραμύθια από ηθοποιούς με εντυπωσιακά κουστούμια, μέσα σε μαγικά σπιτάκια. Παράλληλα, προτείνουμε την υλοποίηση εργαστηρίων για παιδιά από ομάδες και συλλόγους. Τέλος, νιώθουμε την ανάγκη να διευκρινίσουμε ότι η συμμετοχή της εθελοντικής ομάδας Action Team στις Χ.Ε. δεν θα είχε καμία οικονομική εμπλοκή.

Η παραπάνω πρόταση είχε την προφορική έγκριση της κα. Δημάρχου Καβάλας με αποτέλεσμα να μας δοθεί το έναυσμα να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε πυρετωδώς για το νέο μας εγχείρημα. Λίγο καιρό αργότερα, μετά από έντονες αντιδράσεις συγκεκριμένων φορέων -εκπροσώπους της αγοράς- η διοίκηση του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να ανακαλέσει την αρχική της προφορική απόφαση ανακοινώνοντας μάλιστα στους εκπροσώπους της ομάδας μας ότι δεν θα στηρίξει με κανέναν τρόπο κάθε δράση που θα διεξαχθεί στο κοντινό ή μακρινό μέλλον.

Σεβόμαστε την απόφαση των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά διαφωνούμε με αυτήν διότι έτσι ωθούν τους νέους στην ΜΗ συμμετοχή στους κοινωφελής σκοπούς. Δυστυχώς, η ρουτίνα και τα τετριμμένα νίκησαν την όρεξη των νέων ανθρώπων για δημιουργία και αλλαγή προς το καλύτερο, με την συμμετοχή αρκετών να κλείνουν τα μάτια τους, στέκοντας αμέτοχοι στα γεγονότα. Ωστόσο, εμείς δεν πτοούμαστε! Θα συνεχίσουμε να κάνουμε πρωτότυπες δράσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη του ανθρώπου και της πόλης.

#TOGETHER #IN #ACTION.

Με εκτίμηση,  Action Team.

Προηγούμενο άρθροΈλεγχος στατικής επάρκειας στο κτίριο της Παιδόπολης όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά
Επόμενο άρθροΟ κύβος ερίφθει. Ο Χ. Μέτιος υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με το χρίσμα της ΝΔ