Tην Πέμπτη 5 Μαΐου 2022, στο Ναυτικό Μουσείο Καβάλας, θα φιλοξενηθεί η 8η κατά σειρά Περιφερειακή συνάντηση εργασίας εμπλεκομένων φορέων.

Η συνάντηση απευθύνεται στους αλιείς της περιοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου CHERISH – Creating opportunities for regional growth through promoting Cultural HERitage of fISHing communities in Europe – Δημιουργώντας ευκαιρίες περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της προώθησης της πολιτιστικής κληρονομιάς των αλιευτικών κοινοτήτων στην Ευρώπη του Προγράμματος ΙΝΤΕRREG EUROPE.

Το CHERISH υλοποιείται από τον Δήμο Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο του Middelburg (Ολλανδία), την Περιφέρεια της Ρίγα (Λετονία), το Συμβούλιο της Mallorca (Ισπανία), τη Διαδημοτική Κοινότητα του Alto Minho (Πορτογαλία), την Αναπτυξιακή Εταιρία Πάφου (Κύπρος), την Περιφέρεια του Abruzzo (Ιταλία), τον Πολιτιστικό Συνεταιρισμό “Snowchange Cooperative” (Φινλανδία) και τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Παράκτια Ένωση Γερμανίας»/EUCC (Γερμανία).

Οι αλιείς της Περιφέρειας ΑΜΘ καλούνται να συμμετέχουν με φυσική παρουσία, ενώ, θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την συνάντηση και κοινό, αποκλειστικά όμως διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ΤΕΑΜS.

Οι προηγούμενες 7 συναντήσεις του CHERISH στόχευαν στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και των δυνατοτήτων της τοπικής πολιτιστικής αλιευτικής κληρονομιάς, τη συλλογή απόψεων και καλών πρακτικών και την εκπόνηση στρατηγικής προσέλκυσης και συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μερών σε περιφερειακό επίπεδο.

Η 8η συνάντηση έχει ως κύριο αντικείμενο τη συζήτηση με τους εκπροσώπους των αλιευτικών κοινοτήτων της Π-ΑΜΘ αλλά και την ενημέρωσή τους σε ζητήματα που αφορούν τη θαλάσσια οικολογία και τη διαχείριση αλιείας, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις συνεργασίας μεταξύ αλιέων και αλιευτικών περιοχών από την Ομάδα Τοπικής Δράσης Καβάλας.

Η συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα της θαλάσσιας οικολογίας και της διαχείρισης αλιείας θα πραγματοποιηθεί από εισηγητές της δραστήριας και με εξειδίκευση στα εν λόγω ζητήματα ΜΚΟ Ενάλεια.

Με σεβασμό στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για την μείωση της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, όπως και της επιβολής συγκεκριμένου αριθμού ατόμων στις συγκεντρώσεις, θα σας παρακαλούσαμε να μας επιβεβαιώσετε την δια ζώσης συμμετοχή σας τηλεφωνικώς στο 6942444379.

Προηγούμενο άρθροΕπισκέψεις μαθητών στο Δημαρχείο Καβάλας
Επόμενο άρθροΗ ιστορία μας γκρεμίζεται