Στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2021 έλαβε χώρα η 6η Διακρατική Συνάντηση Ανταλλαγής για το έργο @«URGE: Circular Building Cities» (Πόλεις που επενδύουν στην Κυκλική Οικονομία) της κοινοτικής πρωτοβουλίας @URBACT III, που υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με το Δήμο της Ουτρέχτης (Ολλανδία), την Διαδημοτική Ένωση του Oeste (Πορτογαλία), τη Δημοτική επιχείρηση Nigrad (Σλοβενία), τον Δήμο της Riga (Λετονία), την πόλη της Γρανάδας (Ισπανία), την πόλη της Κοπεγχάγης (Δανία), τον Δήμο του Πράτο (Ιταλία) και την πόλη του Μονάχου (Γερμανία).

Η Συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ξεκίνησε με μία ψηφιακή εκπαιδευτική επίσκεψη, κατά την οποία δόθηκε στους συμμετέχοντες η ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς του διοργανωτή εταίρου, σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση της κυκλικής οικονομίας σε μια πόλη, την ολοκληρωμένη προσέγγιση και αντιμετώπιση των προκλήσεων του τομέα της κυκλικής οικονομίας, καθώς και των διαδικασιών πιστοποίησης των υλικών ΑΕΚΚ (“ψηφιακά διαβατήρια” υλικών – digital passports).

Επιπλέον, οι πόλεις – εταίροι παρουσίασαν την πρόοδο των Σχεδίων Δράσης τους για τη διαχείριση των αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής, ενώ μικρές ομάδες εταίρων μικρές ομάδες εταίρων αξιολόγησαν εκ των ενόντων τα Σχέδια αυτά, κάνοντας στοχευμένες παρατηρήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σχέδιο Δράσης κάθε πόλης είναι ένα από τα παραδοτέα του έργου URGE, που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές συναντήσεις των τοπικών ομάδων εμπλεκόμενων φορέων της κάθε πόλης.

Την Παρασκευή 19/11/2021 η κ. Ιώ Χατζηβαρύτη παρουσίασε το έργο URGE στην Ενημερωτική εκδήλωση διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου @CircPro.

Το έργο CircPro στοχεύει στην προώθηση της μετάβασης σε μια πιο κυκλική οικονομία, που σχετίζεται με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, αυξάνοντας την εφαρμογή των κυκλικών δημόσιων προμηθειών.

Και τα δύο έργα αφορούν την προώθηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας και την εφαρμογή των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων και η συμμετοχή της κ. Χατζηβαρύτη στην εν λόγω ημερίδα είχε ως στόχος της διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου @URGE και ανταλλαγή γνώσης με το έργο CircPro. #circularbuildingcities #bettercities

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Ποια είναι και πόσο θα κοστίσει η “κρυφή συμφωνία” Δημάρχου και Αντιδημάρχου Οικονομικών με συγκεκριμένη εταιρεία για την ανάθεση όλων των ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου;
Επόμενο άρθροΧριστούγεννα στο Ορφάνι Παγγαίου- 5 Δεκεμβρίου το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου