5 κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο νησί της Θάσου την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μητέρα και τα 2 παιδιά της στο Λιμένα Θάσου και για 2 Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι έκαναν εξετάσεις στα σύνορα και τους ενημέρωσαν ότι βρέθηκαν θετικοί όταν είχαν φτάσει στην Θάσο όποτε και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας που υπάρχει στο νησί.

Στις επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στους Γερμανούς τουρίστες ο άνδρας βρέθηκε αρνητικός ενώ η σύζυγος του και πάλι θετική

Η μητέρα με τα 2 παιδιά παραμένουν σε καραντίνα σπιτι τους και θα γίνει ιχνηλάτηση επαφών και η απόφαση για το κλείσιμο η μη του τμήματος του σχολείου που πηγαίνουν τα παιδιά.

Απο την πλευρά του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που πηγαίνουν τα 2 μικρα παιδιά αναφέρει στη σελίδα του στο facebook:

Μετά το επιβεβαιωμένο πρόσφατο κρούσμα κορονοιού στο σχολείο μας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, για την αποφυγή περαιτέρω διασποράς, προτείνει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στο σπίτι για τουλάχιστον 7 ημέρες. Επειδή το παιδί που νοσεί πήγαινε μέχρι και σήμερα κανονικά στο σχολείο και ήρθε σε επαφές και με άλλα παιδιά, υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης περισσοτέρων κρουσμάτων.

Προηγούμενο άρθροΣε Έβρο και Σαμοθράκη το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 436 νέα κρούσματα και 7 νεκροί την Τετάρτη | 2 στη Καβάλα