Τέσσερις κούτες με καπάκια δώρισε σήμερα στο σύλλογο ΑΜΕΑ Ν.Καβάλας το σώμα οδηγισμού.

Η παράδοση έγινε στις 12 το μεσημέρι μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Με τον τρόπο αυτό επέλεξαν να ενισχύσουν το έργο συλλογής καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων του ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ προσφέροντας τους 4 κούτες με διαφορετικά χρώματα που αντιστοιχούν στους 4 κλάδους του Τοπικού μας Τμήματος από τους οποίους και συγκεντρώθηκαν.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης είναι μια ευκαιρία για εμάς τους Οδηγούς να γιορτάσουμε όχι μόνο τη διεθνή φιλία που μας χαρίζει το κίνημά μας, αλλά και το ίδιο το πνεύμα του Οδηγισμού, να το μοιραστούμε με τους φίλους μας, με τους συναδέρφους μας με τους συμπολίτες μας. Είναι μια ευκαιρία να εξηγήσουμε τι σημαίνει για μας να είμαστε Οδηγοί, τι προσφέρει στη ζωή μας ο Οδηγισμός και τι μας “Συνδέει” με άλλα 10 εκατομμύρια Οδηγούς σε όλο τον κόσμο.

Η 22α Φεβρουαρίου είναι η ημέρα γέννησης του εμπνευστή και ιδρυτή του Οδηγισμού του Λόρδου Ρόμπερτ Μπέιντεν-Πάουελ, Αρχιπρόσκοπου (Lord Robert Baden-Powell), γνωστού σε όλο τον κόσμο ως B-P, που το 1907 ίδρυσε τον Προσκοπισμό για αγόρια. Ο B-P ίδρυσε τον Οδηγισμό για τα κορίτσια το 1910 στην Αγγλία με τη βοήθεια της αδελφής του Αγνής.

Σκοπός του Οδηγισμού είναι να δώσει στα μέλη του τη δυνατότητα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες και να προσφέρουν στην κοινότητα που ζουν αλλά και την παγκόσμια κοινότητα

Με γνώμονα το όραμα και το σκοπό του Οδηγισμού αλλά και του συνθήματος της φετινής Π.Η.Σ., «Συνδέσου», επιλέξαμε να ενισχύσουμε το έργο συλλογής καπακιών για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων του ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΕΑ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ προσφέροντας τους 4 κούτες με διαφορετικά χρώματα που αντιστοιχούν στους 4 κλάδους του Τοπικού μας Τμήματος από τους οποίους και συγκεντρώθηκαν.

Προηγούμενο άρθροΕυχαριστήριο απο την Τράπεζα Χρόνου Καβάλας
Επόμενο άρθροΕπιστολή διαμαρτυρίας για την κατανομή των χρημάτων στα σχολεία