Σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου ο Σύλλογος Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας στις 11:00 θα πραγματοποιήσει στο περιαστικό δάσος της πόλης για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τον αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kavala Trail Run
Σκοπός της εκδήλωσης, είναι να έρθουν σε επαφή με τη φύση και ειδικά με το δάσος που αγκαλιάζει την πόλη, κόσμος όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, να αγωνιστούν και να χαρούν την συμμετοχή τους καθώς η διαδρομή θα είναι μικρή και μέτριας σχετικά δυσκολίας.
Το περισσότερο μέρος της , κινείται σε μονοπάτια εξαιρετικής ομορφιάς και ο αθλητής έχει την ευκαιρία να θαυμάσει στα ψηλότερα σημεία της διαδρομής την μοναδική θέα προς την πόλη της Καβάλας , αγναντεύοντας επίσης το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ : 11.00 πμ. Από την τοποθεσία “Κόντη” στο περιαστικό δάσος Καβάλας
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 13 περίπου χιλιομέτρων από τα οποία τα 11 χιλιόμετρα είναι σε μονοπάτια τα 2 χιλιόμετρα σε δασικούς δρόμους με λίγο άσφαλτο και έχει θετική υψομετρική 610 μέτρα. Η διαδρομή είναι περίπου η ίδια με πέρυσι, απλώς έχουν γίνει κάποιες επεμβάσεις για την τελειοποίηση του μονοπατιού, έχει προστεθεί η τοποθεσία Σταυρός και η εκκίνηση με τον τερματισμό είναι στην τοποθεσία Κόντη. Απευθύνετε σε αθλητές όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων καθώς η διαδρομή θα είναι μικρή και μέτριας σχετικά δυσκολίας. Θα πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στους κανονισμούς του αγώνα. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που δεν σεβάστηκε το ΒΟΥΝΟ.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Η σηματοδότηση έχει γίνει με πινακίδια κόκκινου και άσπρου χρώματος. Επίσης θα χρησιμοποιηθεί πορτοκαλί φωσφορούχο σπρέι, όπου είναι απαραίτητο, για την συνέχιση της σωστής κατεύθυνσης των αθλητών. Επιπλέον, θα υπάρχουν δείκτες στα δύσκολα σημεία.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Αθλητής μικρότερος των 18 ετών μπορεί να λάβει μέρος μόνο με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του. Ο κατάλογος των συμμετοχών κλείνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που ορίζεται κάθε χρόνο με την αναγγελία της έναρξης των εγγραφών Για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών που θα δεχθεί η διοργάνωση θα είναι 300 αθλητές.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Έγκυροι θα θεωρούνται οι αθλητές που θα περάσουν από τους σταθμούς ελέγχου και θα τερματίσουν εντός του χρονικού ορίου των 3 ωρών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Θα υπάρχει μια γενικής ανδρών και γενικής γυναικών

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη και θα πρέπει να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις για το οποίο θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση. Οι διοργανωτές και η Επιτροπή του Αγώνα δεν ευθύνονται για το θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ Εάν χρειαστεί λόγο κακών καιρικών συνθηκών, οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν η να διακόψουν τον αγώνα, προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αθλητών

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής για τους αθλητές/τριες είναι 5 Ευρώ και θα μπορούν να πληρώνουν τη συμμετοχή τους έως και μισή ώρα πριν την εκκίνηση Στην τιμή περιλαμβάνονται δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, τροφοδοσία, υποστήριξη και αναμνηστικό μετάλλιο. Οι τρείς πρώτοι περσινοί νικητές της γενικής ανδρών και γυναικών θα συμμετάσχουν δωρεάν
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ: Την ημέρα του αγώνα Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, 08:30 – 10:30 από την γραμματεία του αγώνα στο χώρο της εκκίνησης.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ: Οι αθλητές και οι αθλήτριες συμμετέχουν στον αγώνα με δική τους ευθύνη και η ασφάλιση επιβαρύνει τους ίδιους. Παρόλα αυτά θα υπάρχει η Διασωστική Ομάδα Καβάλας που θα υποστηρίζει τον αγώνα

ΕΠΑΘΛΑ: Μετάλλιο για όλους τους αθλητές, κύπελλα για τους τρεις πρώτους άντρες και τις τρεις πρώτες γυναίκες, τιμητική διάκριση για τον μεγαλύτερο και μικρότερο σε ηλικία αθλητή ή αθλήτρια. Αθλητικά δώρα στους τρεις πρώτους της κάθε κατηγορίας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΑΜΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

Προηγούμενο άρθροΣυνεδρίασε χθές η ΠΕΔ Α.Μ.Θ στη Δράμα
Επόμενο άρθροΉρθε τελικά χθές το βράδυ το Ν.Μύκονος με 500 πρόσφυγες