Το 4ο ΕΠΑΛ Καβάλας, στο πλαίσιο της διάχυσης του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ, με θέμα: «Επιλέγω σπουδές και Επάγγελμα – Βήματα γυναικείας και Νεανικής Επιχειρηματικότητας», πραγματοποίσε μια έκθεση καλλιτεχνικών έργων την περασμένη Παρασκευή 28 Μαΐου 2021, την οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Αντιδήμαρχοι Ποιότητας Ζωής και Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Σταυρίδης και Απόστολος Μουμτζάκης αντίστοιχα και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας. Ανθή Χατζηφραντζή.

Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες των μαθητών της Α’ τάξης και πιο συγκεκριμένα:
1️⃣ Μαθητές της Α1΄τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος ζώνες δημιουργικών δραστηριοτήτων, δημιούργησαν εκπαιδευτικό υλικό με πληροφορίες για επιλογές σπουδών και επαγγέλματος και διερεύνησαν θέματα που αφορούν την θέση της γυναίκας και την συμμετοχή της στην αγορά εργασίας, αλλά και τις επαγγελματικές προοπτικές της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Ιωαννικείου Ελένη.
2️⃣ Μαθητές της Α4΄τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος ζώνες δημιουργικών δραστηριοτήτων δημιούργησαν ένα ερωτηματολόγιο και πήραν συνεντεύξεις από γυναίκες επιχειρηματίες/εργαζόμενες της πόλης μας. Επίσης δημιούργησαν από πηλό καλλιτεχνικά έργα κυρίως με θέμα τη γυναίκα, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Κανλή Τριανταφυλλιά.
3️⃣ Μαθητές της Α2 και Α3΄τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος Ερευνητική Εργασία στην Τεχνολογία, μέσω διαφόρων τεχνικών ζωγραφικής/κολαζ και με την ενσωμάτωση φράσεων διακεκριμένων γυναικών, ανέδειξαν τη δύναμη/συμβολή της γυναίκας καθώς και τον πολύπλευρο ρόλο αυτής ως επιστήμονα, επιχειρηματία, μητέρα, μαζί με την καθηγήτριά τους κ. Δεσπούδη Γεωργία.
4️⃣ Μαθητές όλων των τάξεων της Α΄, αλλά κυρίως του τομέα Εφαρμοσμένων τεχνών και την ειδικότητα της Γραφιστικής, δημιούργησαν έργα τέχνης με την μέθοδο της Χαρακτικής, Μεταξοτυπίας και Ελευθέρου σχεδίου μαζί με τους καθηγητές της ειδικότητας Παπακωνσταντίνου Ηλία, Τσαφή Αντιγόνη, Τσιλιγκίρη Νικολέτα, Σακελλαράκη Νικόλα και Μπακογεώργου Εύη.
5️⃣ Μαθητές της Α3 τάξης, στο πλαίσιο του μαθήματος Αρχές σύνθεσης, φωτογράφισαν σκηνές από εργαζόμενες γυναίκες της πόλης μας μαζί με τον καθηγητή τους κ. Παπακωνσταντίνου Ηλία.

Όλο το υλικό υπάρχει στην σελίδα του προγράμματος: https://4epalkaventrepreneurship.weebly.com

Προηγούμενο άρθροΔιενέργεια rapid tests στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΆδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία… μνήμης ηχώ”: Παρουσιάση μουσικού αφιερώματος για την ελληνική επανάσταση του 1821