Οι διοίκηση του Σωματείου ΟΑΕΕ Συνταξιούχων  της Καβάλας  έδωσε στα γραφεία του Συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις επικείμενες εκλογές του Σωματείου για νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Ο πρόεδρος του Σωματείου κ Στέργιος Μαούνατζης έδωσε αρχικά απάντηση σε κάποιο άτομο  που έκανε δηλώσεις την περασμένη εβδομάδα και κατηγόρησε το Σωματείο ότι θέλει να διασπάσει την ενότητά του. Όπως τόνισε «Είναι δυνατόν ένα Σωματείο με 50χρόνια δράση και από τα καλύτερα ενεργά Σωματεία ανά την Ελλάδα, να θέλει να διασπάσει την ενότητά του; Πώς είναι δυνατόν το συγκεκριμένο άτομο τώρα στις εκλογές μας να έρχεται και να κατεβάζει δεύτερο ψηφοδέλτιο;

Όλα τα χρόνια είχαμε το σύστημα της απλής αναλογικής είπε οκ Μαούνατζης και όποιος έπαιρνε τους περισσότερους ψήφους εκλεγόταν στην διοίκηση.  Τώρα έχουμε ένα δεύτερο ψηφοδέλτιο μέσα στο ίδιο το Σωματείο. Μας μίλησε για κομματοποίηση, όταν αυτός κατεβαίνει με ένα ειδικό κόμμα στις εκλογές. Άρα το δικό του ψηφοδέλτιο είναι κομματικό. Εμείς κατεβαίνουμε ανεξάρτητοι , έξω από κόμματα και σημαίες και προχωράμε. Παίρνουμε εντολή από τους συνταξιούχους συναδέλφους για να διοικήσουμε.

Μας κατηγόρησε ακόμη ότι κάνουμε περιττά έξοδα, σπαταλώντας τα οικονομικά του Σωματείου. Εμείς από οικονομίες όλων των χρόνων, αποκτήσαμε ιδιόκτητο γραφείο. Είναι από τα λεφτά των συνταξιούχων το γραφείο μας. Έχω την εντύπωση πως έχουν λανθασμένη γνώμη όσοι τα λένε αυτά Γι αυτό 29 και 30 Αυγούστου, θα κάνουμε εκλογές και οι συνάδελφοί μας θα δώσουν απάντηση».

ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

«Η ψυχαγωγία και οι εκδρομές  για τις οποίες κατηγορούμαστε επίσης», είπε ο κ. Μαούνατζης, «είναι πληρωμένα από τα λεφτά των ίδιων των συνταξιούχων. Αυτά τα λίγα χρόνια που μας απέμειναν είναι ο μόνος τρόπος να τα χαρούμε  και να περάσουμε όμορφα. Όλοι οι επαγγελματίες για χρόνια, νυχθημερόν ήμασταν στα καταστήματά μας και μοχθούσαμε για το μεροκάματο. Τώρα δικαιούμαστε κάποιες καλές στιγμές.

Μέσα στο 2018 -19, κάναμε 162 παρεμβάσεις, σε συλλαλητήρια και συσκέψεις ως Σωματείο σε όλη τη Ελλάδα, γι΄ αυτό το Σωματείο του ΟΑΕΕ στην Καβάλα το δείχνουν με το δάκτυλο.

Μας κατηγόρησαν για γερασμένη διοίκηση. Γερασμένοι μπορεί να είμαστε στα χρόνια, όμως οι συνάδελφοι συνταξιούχοι σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μας δίνουν την  διοίκηση.  Γι αυτό ας κάνουν όνειρα στο άλλο ψηφοδέλτιο ότι θα δούνε προεδρείο  .  Οι εκλογές μας θα το δείξουν γιατί όλοι έχουν γνώση των πραγμάτων.

Μας μιλάνε για τις ενέργειες που κάναμε για τα αναδρομικά. Ήταν ένα από λίγα Σωματεία που έχει κάνει τόσες πολλές προσφυγές και δικαιώθηκε. Μας λέγανε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε προσφυγές, αλλά εμείς ως Σωματείο κάναμε πάνω από 500 προσφυγές.

 Είχαμε προγραμματίσει πολλά πράγματα για φέτος, με ψυχαγωγία και εκδρομούλες, όμως λόγω του ιού  όλα τα έχουμε αναβάλλει».

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τέλος ανέφερε ότι «Ενημερώνουμε λοιπόν, ότι στις 29 και 30 Αυγούστου Σαββατοκύριακο, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι , θα διεξάγονται οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο και για τους ανταποκριτές στην Ομοσπονδία.  Παρακαλώ λοιπόν, είπε ο κ.  Μαούνατζης, τους  συναδέλφους μου, έστω για μία ώρα, να αφήσουν όλες τις ασχολίες τους και να έρθουν να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στις 31 Αυγούστου η κάλπη θα πάει στην Χρυσούπολη και οι εκλογές θα διεξαχθούν εκεί στο Εργατικό Κέντρο τις ίδιες ώρες.  Το ίδιο θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου στην αίθουσα ΚΑΠΗ της Ελευθερούπολης . Όσοι δεν προλάβουν να έρθουν στην καβάλα να ψηφίσουν μπορούν να το πράξουν στην Χρυσούπολη ή την Ελευθερούπολη , έχοντας μαζί τους την ταυτότητά τους.  Τα μέλη μας είναι πολλά. Στον Νομό της Καβάλας έχουμε 4500 μέλη, εκ των οποίων τα 700-800 είναι ενεργά

Αυτές τις τέσσερις μέρες θα περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθουν να ψηφίσουν χωρίς περιττά έξοδα εγγραφής, για την νέα διοίκηση. Πιστεύω πως και την επόμενη τριετία εμείς θα είμαστε στο τιμόνι της διοίκησης».

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: 270 νέα κρούσματα και 5 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθρο«Είμαστε στη χειρότερη φάση από την αρχή της πανδημίας αλλά υπάρχουν και χειρότερα», δήλωσε ο Διευθυντής Υγείας, Χρήστος Παπαδόπουλος