26 νέα κρούσματα SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής. Από αυτά τα έξι εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.135, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

1.155 (27,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.086 (50,4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Μία (12,5%) είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 201 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 26 επιπλέον κρούσματα του νέου κορονοϊού.

Από αυτά, τα 10 είναι “εισαγόμενα” και συγκεκριμένα: Έξι εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ τέσσερα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Όσον αφορά στα υπόλοιπα 16 νέα κρούσματα, αυτά εντοπίστηκαν στις παρακάτω περιοχές:

• Οκτώ στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

• Πέντε στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

• Ένα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

• Ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

• Ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας.

Δεν δηλώθηκε κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Συνολικά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 12 ασθενείς με COVID-19.

Προηγούμενο άρθροΜάκης Παπαδοπουλος: Εργοτάξιο η κεντρική πλατεία μέσα στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο
Επόμενο άρθροΣεισμός στην Λήμνο- Έγινε αισθητός και στην Καβάλα