Σημαντική αύξηση των πόρων του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση ενενήντα τεσσάρων (94) νέων και πενήντα εννέα (59) συνεχιζόμενων έργων αποκατάστασης ζημιών , βελτίωσης της λειτουργικότητας και αντιμετώπισης προβλημάτων ασφάλειας σε δεκάδες μικρά και μεγάλα λιμάνια όλης της χώρας

Ειδικότερα για το Νομό Καβάλας τα έργα τα οποία εγκρίθηκαν προς χρηματοδότηση είναι τα ακόλουθα:

1. Ηλεκτροφωτισμός παλιού Λιμανιού Θάσου. (Συνολικού Ποσού Προϋπολογισμού:74.000,00)

2. Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών Νέου Λιμένα Θάσου (Συνολικού Ποσού Προϋπολογισμού:100.000,00)

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά προβλέπεται τόσο υψηλή χρηματοδότηση για έργα επισκευής και συντήρησης στα λιμάνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πόροι που εγκρίθηκαν για το 2018 είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τους πόρους που δαπανούνταν τα προηγούμενα χρόνια σε ετήσια βάση.

Το σύνολο του προϋπολογισμού του Π.Δ.Ε. της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) για το 2018 ανέρχεται περίπου σε 12.500.000€ και απορροφήθηκε εξ’ ολοκλήρου με την επιλογή ενενήντα τεσσάρων (94) νέων και πενήντα εννέα (59) συνεχιζόμενων έργων.

Η ΓΓΛΛΠΝΕ λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αναγκών σε λιμενικά έργα για όλα τα λιμάνια της Χώρας και προσβλέποντας στη μέγιστη δυνατή κάλυψη αναγκών, προέβη σε λεπτομερή αξιολόγηση, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω έργα. Βασικό κριτήριο επιλογής των προς χρηματοδότηση λιμενικών έργων είναι η κάλυψη επειγουσών αναγκών στους λιμένες της χώρας, προκειμένου να ενισχυθούν κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατ΄ αποκλειστικότητα,  οι εποπτευόμενοι φορείς της ΓΓΛΛΠΝΕ, σε συνδυασμό με την επιβράβευση των φορέων που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Επίσης, λιμενικά έργα που στοχεύουν στην ασφαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων, ιεραρχήθηκαν ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.

Oι Υπουργοί και συνολικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης εξασφάλισαν πρόσθετους  πόρους και ενίσχυσαν τα διαθέσιμα κονδύλια του Π.Δ.Ε. για τα λιμάνια.

Σημειώνεται τέλος, ότι το Π.Δ.Ε. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλύπτει μόνο μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης και βελτίωσης λιμενικών εγκαταστάσεων. Για τούτο, από το Υπουργείο ενθαρρύνονται, υποστηρίζονται και είναι σε εξέλιξη σχεδιασμοί και πρωτοβουλίες για την ένταξη λιμενικών έργων μεσαίας και μικρής κλίμακας σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα υπέρ Οργανισμών Λιμένων Α.Ε. και Λιμενικών Ταμείων.

Προηγούμενο άρθροΕξηγήσεις έδωσε χθες το βράδυ η Δήμητρα Τσανάκα, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, για την στήριξη του Χρήστου Μέτιου
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται το έργο ανάπλασης της οδού Νίκης στην Ν.Πέραμο