img_1995

Οι προετοιμασίες για τη 12η Αλφαβητοπαρέλαση, που θα γίνει στο κέντρο της πόλης, την ερχόμενη  Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, έχουν πια κορυφωθεί. Οι γονείς δουλεύουν περισσότερο. Η οργανωτική επιτροπή ακόμη πιο πολύ, ενώ μια σειρά τοπικών φορέων υποστηρίζει τη δράση, την οποία πρέπει να υποστηρίξει καταλλήλως ο καιρός.
Δυστυχώς για το προσεχές Σαββατοκύριακο, τα πρώτα στοιχεία της ΕΜΥ κάνουν λόγω για βροχή. Όλοι εύχονται η πρόβλεψη αυτή να μην επιβεβαιωθεί. Ο καιρός να είναι καλός, ώστε την Κυριακή στις 12.15 και το μεσημέρι να ξεκινήσει από την οδό Ομονοίας, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, το γνωστό αποκριάτικο γεγονός που κινητοποιεί μικρούς και μεγάλους. Υπολογίζεται ότι 28 γκρουπ, δηλαδή 28 διαφορετικά σχολεία θα λάβουν μέρος στη φετινή Αλφαβητοπαρέλαση. Τα τμήματα θα είναι από 145 άτομα, το μεγαλύτερο, έως και 30, τόσοι υπολογίζεται ότι θα είναι οι γονείς και κηδεμόνες που θα έρθουν από τη Θάσο για να κάνουν την πρώτη τους Αλφαβητοπαρέλαση.

Με ποσό 200 ευρώ υποστηρίζει τη διοργάνωση το Επιμελητήριο. Βοηθούν κι άλλοι τοπικοί φορείς. Από την προηγούμενη εβδομάδα σιγά – σιγά άρχισε να στολίζεται η οδός Ομονοίας, κατά μήκος της οποίας θα γίνει το γεγονός.

Κάθε γκρουπ θα φτάσει στην κεντρική πλατεία, όπου θα χορέψει και θα τιμηθεί με αναμνηστικό για την 12η Αλφαβητοπαρέλαση έπαινο.

Εντός της εβδομάδος αναμένεται να δοθεί συνέντευξη τύπου, ενώ εκδηλώσεις πριν από την Αλφαβητοπαρέλαση δεν θα πρόκειται να γίνουν, παρά το ότι συνηθίζονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Προηγούμενο άρθροΑχτσιόγλου: Το 80% των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ πληρώνουν λιγότερα
Επόμενο άρθροΑνάπλασης στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας