Διαπιστώνεται κινητικότητα στο υπουργείο υποδομών και η προοπτική οι εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης να αρχίσουν και πάλι εντός του μήνα. Το παραδέχονται οι εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών. Ο πρόεδρος του καβαλιώτικου σωματείου Ανδρέας Κορδύλης είναι μεν αισιόδοξος αλλά και ταυτοχρόνως απογοητευμένος.

Στη διάρκεια των τριών μηνών όπου οι εξετάσεις δεν πραγματοποιούνται δημιουργήθηκε, όπως μας εξήγησε, λίστα αναμονής όσων επιθυμούν να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης που περιλαμβάνει περισσότερα από 1.500 άτομα. Πως θα εκτονωθεί αυτή η κατάσταση; Πως θα ομαλοποιηθεί η διαδικασία ακόμη κι αν οι εξετάσεις αρχίσουν άμεσα;

Σχολιάζοντας σχετικά ο κ. Κορδύλης δήλωσε οτι όντως με πρωτοβουλία του υπουργού στις αρχές της εβδομάδος, δημιουργήθηκε προοπτική να αρχίσουν και πάλι οι εξετάσεις. Βέβαια το πρόβλημα που υπήρχε δεν λύνεται κι απλώς αναβάλλεται η επίλυσή του. Πάντως, τακτοποιείται ο βασικός λόγος για τον οποίον δεν πραγματοποιούνται οι εξετάσεις, δηλαδή το θέμα της αμοιβής των εξεταστών.

Στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν και έπαψαν οι εξετάσεις, δημιουργήθηκε λίστα αναμονής 1.500 ατόμων. Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα πρέπει όλοι να εργαστούν σκληρά και κυριότερα η αρμόδια υπηρεσία. Θα περιέγραφα τη σημερινή κατάσταση ως χαοτική. Θα ζητήσουμε λοιπόν κάτι παραπάνω από τις υπηρεσίες, όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και γενικότερα σε όλη την ΑΜΘ, έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η διαδικασία. Οι εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν κι εντός ωραρίου, έστω κι αν σε αυτή την περίπτωση θα απουσιάζουν από την υπηρεσία οι υπάλληλοι». Αργότερα χθες ο κ. Κορδύλης έστειλε στην ΠΡΩΙΝΗ την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά από επικοινωνία που είχα πριν λίγο με Αθήνα, Ενημερώθηκα ότι όλες αυτές οι φήμες για το επίμαχο νομοσχέδιο είναι λάθος.

Στο επίσημο site της Γραμματείας της κυβέρνησης δεν υπάρχει έγγραφο το οποίο να αναφέρεται στο θέμα μας.

Αυτό πρακτικά δείχνει ότι ο κ. Σπίρτζης εξακολουθεί να κοροϊδεύει:

-τους Υπαλλήλους του Υπουργείου του,

-τους πολίτες και

-ολόκληρο τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης.

Οι οικογένειες μας πέρασαν «μαύρα» Χριστούγεννα λόγω της απραξίας των τελευταίων 3,5 μηνών και την αντίστοιχη ανυπαρξία εισοδήματος.

Δυστυχώς αυτή η χώρα αντιμετωπίζει τους επαγγελματίες της ως εχθρούς.

Στην Καβάλα έχουμε φτάσει πάνω από 1500 Υποψήφιους Οδηγούς σε αναμονή.

Προφανώς κατά την γνώμη μου θα μας προλάβουν οι Εθνικές εκλογές για να λυθεί το πρόβλημα μας.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Καβάλας

Κορδύλης Σ. Ανδρέας

Προηγούμενο άρθροΜέχρι αύριο θα έρθει το πετρέλαιο στο δικαστικό μέγαρο!
Επόμενο άρθροΣτους δρόμους και πάλι οι συνταξιούχοι