Αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί νέων ατόμων κατά του κορωνοϊού. Ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης υπογράμμισε ότι η κατάσταση είναι αποκλιμακούμενη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «η κατάσταση σαφώς βαίνει αποκλιμακούμενη. Υπάρχει μια μικρή αλλά υπαρκτή αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία με την κοινότητα γενικότερα. Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Τα περίπου 40 περιστατικά στην κλινική του Νοσοκομείου παραμένουν τόσα χωρίς τεράστιες αυξομειώσεις και κυρίως αυξήσεις. Η ΜΕΘ είναι πλήρης αλλά έχει να κάνει με το συνολικό αριθμό ανά την επικράτεια. Αυτό που προβλέπαμε ότι στα μέσα Δεκέμβρη θα αρχίσει η ύφεση αυτής της κορύφωσης του τέταρτου κύματος πανδημίας, συμβαίνει τώρα. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Βλέπουμε ότι υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τους εμβολιασμούς και της πρώτης και της τρίτης δόσης. Λόγω των μέτρων λόγω ότι τελικά πείσθηκαν να κάνουν το αυτονόητο, όπως και να ‘χει βλέπουμε συμπολίτες μας να πηγαίνουν να εμβολιαστούν».

ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

Πρόσθεσε ότι «όλο αυτό μας χαροποιεί αλλά δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα όπως η μετάλλαξη «Όμικρον» για την οποία πρέπει να είμαστε φειδωλοί διότι μια κακή δήλωση μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ανακατατάξεις. Για παράδειγμα σε μία απλή δήλωση ανθρώπου της Moderna μίλησε για μικρότερη αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους έναντι της «Όμικρον», είχαμε κατάρρευση των χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Ξέρουμε συγκεκριμένα πράγματα γι’ αυτήν τη μετάλλαξη, όντως είναι ιδιαίτερα μεταδοτική αλλά μάλλον πολύ λιγότερο θανατηφόρα. Δεν πρέπει να πανικοβάλλεται ο κόσμος, παρακολουθούμε το φαινόμενο και μακάρι να μην μας εκπλήξει δυσάρεστα. Μακάρι να είναι λιγότερη δυναμική από τις προηγούμενες μεταλλάξεις και σιγά- σιγά να αποδράμει εν γένει η πανδημία και το 2022 να μας βρει covid- free επί της ουσίας κι όχι μόνο σαν ευχή».

Προηγούμενο άρθροΑπερρίφθη απο το Πρωτοδικείο Καβάλας η αίτηση του Σωματείου για έκδοση προσωρινής διαταγής κατά του προγράμματος διαθεσιμοτήτων στα Πετρέλαια
Επόμενο άρθροΗ επιστροφή στη νομιμότητα, μονόδρομος για να πάει μπροστά ο Πρίνος