Υποτονική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας ενώ το άνοιγμα της αγοράς την Κυριακή δεν απέδωσε καρπούς και πολλοί καταστηματάρχες δεν λειτούργησαν. .

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννη Κελγιώργη αυτό οφείλεται κυρίως στην αντίρρηση των καταστηματαρχών να λειτουργήσουν επιπλέον Κυριακές. Το Υπουργείο επιβάλλεται να μείνει στις 8 Κυριακές όπως σημείωσε.

Αρχικά ανέφερε πως “Είναι γεγονός ότι η κίνηση συνεχίζει να είναι υποτονική. Αναμένουμε πάντα την τουριστική σεζόν. Ώστε οι τουρίστες να αρχίσουν και να έρχονται εδώ σιγά σιγά. Πιστεύουμε ότι από τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα αρχίσουμε να βλέπουμε τους πρώτους επισκέπτες.

Θα αρχίσει να φαίνεται δειλά δειλά μια πρώτη κάποια κίνηση η οποία θα αρχίσει να κορυφώνεται από τα μέσα του Ιουλίου. Όσον αφορά την αγορά βέβαια, αυτή κινείται σε υποτονικά πλαίσια.

Την Κυριακή τα καταστήματα ήταν υποτίθεται ανοικτά αλλά ο κόσμος και οι πελάτες και οι καταστηματάρχες γύρισαν την πλάτη σε αυτό το μέτρο. Δεν υπήρχαν σχεδόν τίποτα ανοικτά, εκτός από κάποιες μεγάλες αλυσίδες οπότε δείξαμε την αντίδρασή μας, την αντίθεσή μας την προηγούμενη εβδομάδα και μπορούμε να πούμε ότι τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Καβάλας στην μεγάλη τους πλειοψηφία που αγγίζει το 95% και παραπάνω έως και 98 είχαν κλειστά τα καταστήματά τους.

Ακόμη και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ προτίμησαν στο να μην ανοίξουν τελικά. Προφανώς είδαν και εκείνες ότι υπήρχε μια κίνηση πολύ υποτονική από την πιο προηγούμενη Κυριακή ακόμη που ήταν ανοικτά τα καταστήματα και έτσι όλοι μαζί δείξαμε την αντίδρασή μας προς το υπουργείο Ανάπτυξης που παραβίασε τις οκτώ Κυριακές δίδοντας τη δυνατότητα να ανοιχθούν καταστήματα άλλες δύο Κυριακές. Πλέον δείχνουμε ότι δεν συμφωνούμε με αυτό το μέτρο και το καλύτερο που έχει να κάνει το υπουργείο είναι να αρκεσθεί στις οκτώ Κυριακές και καμία περισσότερη”.

ΚΑΝΕΝΑΝ ΘΕΜΑ

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι ο εμπορικός κόσμος της Καβάλας δεν έχει κανένα θέμα να δουλέψει παραπάνω. “Ήδη επεξεργαζόμασταν σενάρια το 2019 ώστε το 2020 να αυξήσουμε τις ώρες και τις ημέρες της αγοράς κατά την καλοκαιρινή περίοδο αν δεν μας είχε προλάβει βέβαια ο ιός οπότε κλείνουμε και πιστεύουμε όλοι οι έμποροι ότι αν σε περίπτωση συντρέχουν λόγοι τότε δεν έχουμε κανένα θέμα να ανοίξουμε τα καταστήματά μας και περισσότερες μέρες και περισσότερες ώρες. Και το αποδεικνύουμε πλέον όταν έχουμε παράταση του ωραρίου από τις 9.30 κάθε βράδυ και όταν υπάρχει κορύφωση της τουριστικής σεζόν. Όλη η Ελλάδα ήταν απέναντι, όλη η Ελλάδα ήταν κλειστή εκτός από τα εκπτωτικά χωριά όπου θα πούμε ότι για αυτούς και μόνο έγινε αυτό το άνοιγμα της Κυριακής για να μπορούν μέσω μετακίνησης ανά νομό να πάνε πελάτες μια και δεν μπορούσαν να το πράξουν όλο το προηγούμενο διάστημα” σχολίασε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροΣε 3 φάσεις το φετινό Φεστιβάλ Cosmopolis
Επόμενο άρθροΘανάσης Τσώνης: Καλό είναι να αποφεύγουμε τις μικροπολιτικές στον ευαίσθητο κλάδο του τουρισμού