Ο Όσιος Δανιήλ επέλεξε την βραχονησίδα της Γραμβουσας υπακούοντας στο Θέλημα του Θεού και την παρότρυνση του γέροντα του, του Οσιου Ιωαννικειου, ο οποίος ήλθε πρώτος στο νησί και έδιωξε τους οφεις.

Έτσι επέλεξε ένα σπήλαιο απόκρυφο στη για να προσεύχεται αδιαλείπτως και να διαλεγεται με τον Θεό. Όταν έμαθαν την ισαγγελον πολιτεία του και την υπερανθρωπη διαγωγή του πολλοί Θασιοι ζητούσαν να έλθουν ως μαθητές του και να μονασουν μαζί του.

Ο Άγιος Δανιήλ δέχθηκε με χαρά τους Θασιους και έτσι με την συνδρομή των φιλοχριστων ευπατριδων έκτισε μοναστήρι πάνω στο νησάκι της Κραμπουσας η Γραμβουσας. Και έγινε ιερό κοινοβιο και φροντιστήριο ψυχών που καθημερινώς πλήθαιναν οι αδελφοί όχι μόνο από την Θάσο αλλά και από άλλα μέρη. Ο Όσιος νουθετησε και καθοδήγησε πολλές ψυχές προς νομας σωτήριους.

Ο Όσιος Δανιήλ κατά μαρτυρία και παράδοση αναπαυθηκε εν Κυριω και η εντολή του στον μαθητή Όσιο Ευθύμιο ήταν να ενταφιαστεί στο νησίδιο αυτό.

Γι αυτό με συνέπεια και ευλάβεια προς την Ιερά Παράδοση του νησιού μας καταρτισθηκε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών στο νησί της Γραμβουσας και στον επ ονόματι του Αγίου πανηγυριζοντα Ιερό Ναό:

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου _ ώρα 6 το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής μετ Αρτοκλασιας και Θειου Κηρύγματος.

Ωρα αναχώρησης: 5 το απογευμα από το λιμάνι της Χρυσής Αμμουδιάς (Αυλάκια)

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου _ Ώρα 7.30 το πρωί Ο Ορθρος της Εορτής και η Πανηγυρικη Θεία Λειτουργία.

Ώρες αναχώρησης από το λιμάνι της Χρυσής Αμμουδιάς (Αυλάκια) 8 το πρωί και το επόμενο δρομολόγιο στις 9 το πρωί. Είσθε όλοι προσκεκλημενοι.

Προηγούμενο άρθροΟ Βασίλης Καρράς στο κτήμα του στο Κοκκινοχώρι Καβάλας
Επόμενο άρθροΦωτιά στο ανοιχτό κολυμβητήριο Καβάλας