Σε απόλυτη ετοιμότητα ήταν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μαθητικές μεταφορές. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Κώστα Πανταζή τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ξεκινήσαμε τη Δευτέρα τις μετακινήσεις των μαθητών. Όλα κύλησαν ομαλά κατά την προσέλευσή τους στα σχολεία. Δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω ότι και η συνέχεια θα είναι έτσι. Οι οδηγοί μας είναι προετοιμασμένοι, φοράν τις μάσκες τους, τα παιδιά επίσης. Τα λεωφορεία έχουν απολυμανθεί, είναι καθαρά. Τηρείται κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Η πληρότητα στα λεωφορεία είναι 100% για τους μαθητές. Ισχύει αυτό που κάνουν και στο σχολείο, δηλαδή δείχνοντας το self τεστ οι μαθητές. Στα υπόλοιπα ισχύει ό,τι και πέρυσι. Πρέπει να έχουν τα τεστ και να φοράνε οπωσδήποτε μάσκα.

Τα λεωφορεία για τους μαθητές και του δημοτικού μπαίνουν αποκλειστικά τα παιδιά, στα υπόλοιπα μπορεί να μπαίνει και κόσμος. Η μετακίνηση γίνεται με ειδικό μαθητικό δελτίο για τους μαθητές».

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ γενικότερα είπε ότι «προσπαθούμε να επιβιώσουμε, να εναρμονιστούμε με όλα τα καινούργια μέτρα που βγαίνουν. Από τη Δευτέρα έχουμε και τη μετακίνηση με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test. Όλα αυτά μας προσθέτουν δυσκολία, αλλά πιστεύω θα ανταπεξέλθουμε όπως κάναμε όλο αυτό το διάστημα.

Έχουμε πολλούς αρνητές, οι οδηγοί μας μαλώνουν στο δρόμο, αναγκαζόμαστε να φωνάξουμε την αστυνομία. Την καθημερινότητα την αντιμετωπίζουμε. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Θέλουμε τα λεωφορεία μας να είναι ασφαλή και να ταξιδεύουν όπως πρέπει».

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε και η μεταφορά των μαθητών με το Αστικό ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθροΚοροναϊός-Εστίαση: Rapid test για τους ανεμβολίαστους άνω των 12 ετών σε κλειστούς χώρους – Τι αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ