Δεν τίθεται θέμα για τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος Μουριάδης σημείωσε ότι η σύμβαση των εργαζομένων πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση και οι εργαζόμενες έως τις 21 Δεκέμβριου θα πληρωθούν μέχρι και τον Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το έχουμε εξηγήσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Βοήθεια στο Σπίτι έχει πληρωθεί μέχρι και το Σεπτέμβριο. Το Σεπτέμβριο τον είχαμε πληρώσει με χρήματα του δήμου τα οποία μόλις θα έρθουν από το υπουργείο, από το ΕΣΠΑ, θα επιστραφούν στο ταμείο. Το Βοήθεια στο Σπίτι έληγε τέλος Σεπτεμβρίου, γενικά σαν θεσμός. Έπρεπε να πάρει παράταση και πήρε παράταση. Για να μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι έπρεπε να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτό δεν ήταν θέμα μόνο του Δήμου Καβάλας, ισχύει για όλη την Ελλάδα. Οπότε, η σύμβαση που έκαναν η ΕΤΑΔ μαζί με το υπουργείο Εσωτερικών, πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να μπορέσει να ελεγχθεί. Οπότε, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο δεν μπορούσαμε να τους πληρώσουμε. Ο Δήμος Καβάλας είχε χρήματα αλλά δεν δικαιούταν ο ταμίας να τους πληρώσει διότι η σύμβαση δεν είχε περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτή η υπόθεση πέρασε τέλη Νοεμβρίου από το Ελεγκτικό, τα χρήματα έχουν έρθει από τις 8 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 21-22 του μήνα θα πληρωθούν για όλους τους μήνες, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Το Δεκέμβριο δεν μπορούν να τον πληρωθούν διότι ο κάθε μήνας πληρώνεται στο τέλος, αφού τον έχουν δουλέψει».

ΤΟ ΙΔΙΟ

Πρόσθεσε δε στο ερώτημα γιατί γίνεται αυτή η αντιπολιτευτική προσπάθεια, ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς κάποιοι το έχουν πάρει εργολαβία. Θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα με πλήξουν. Δεν το κάνουν. Η νομιμότητα υπάρχει. Κι αυτοί αν ήταν δήμαρχοι θα έκαναν ακριβώς το ίδιο. Δεν είναι δικά μου τα λεφτά. Είναι χρήματα τα οποία διαχειριζόμαστε με βάση το νόμο και ό,τι επιτρέπεται.

Κάποιοι θέλουν να μηδενίσουν ό,τι κάνει η διοίκηση. Δεν μπορεί να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Υπάρχει ένας δήμος που έχει αρχές, ο οποίος πρέπει να προγραμματίζει και να σέβεται τα λεφτά των δημοτών του. Αυτό κάνουμε. Όσοι το καταλαβαίνουν, καλώς. Αν το δεν το καταλαβαίνουν, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μην προσφέρουν τίποτα».

Για την ανακοίνωση του κ. Μάκη Παπαδόπουλου σχολίασε ότι «ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενα και τις πράξεις του. Κάποιος που είναι στην αντιπολίτευση οφείλει να ξέρει τι γίνεται. Η κα Τσανάκα, πχ, δεν έχει βγάλει ανακοίνωση διότι ακριβώς ήταν διοίκηση και ξέρει τι γίνεται».

Προηγούμενο άρθροΜακάρος Λαζαρίδης:
«Πόνος και θλίψη για την απώλεια του φίλου Δήμου Φιλιππίδη»
Επόμενο άρθροΓια το «διπλό» στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός – Τα δύο πλάνα του Μπόλονι