Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου ομόφωνα εξέδωσε ψήφισμα κατά της κατάργησης του Τμήματος Φυσικής της Πανεπιστημιούπολης Καβάλας. Ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι κάθετα αντίθετο με την κατάργηση αυτή.

Συγκεκριμένα είπε ότι «την Τετάρτη συζητήθηκε το θέμα της κατάργησης του τμήματος Φυσικής του ΔΙΠΑΕ μετά από δική μου εισήγηση. Το θέμα αγγίζει την τοπική κοινωνία και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Θεωρώ ότι όχι απλώς δεν πρέπει να καταργηθεί το τμήμα που γνωρίζω ότι έχει και τον εξοπλισμό, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να ενισχυθεί και με τμήματα περισσότερο το Πανεπιστήμιο της Καβάλας.

Βλέπουμε ότι έχει ζωντανέψει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ. Και η αγορά της Καβάλας, αλλά και η κοινωνία σε επίπεδο πανεπιστημιακό, μορφωτικό και οικονομικό. Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι είναι απαραίτητη η προσπάθεια που θα γίνει από όλους μας και η πίεση ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το τμήμα Φυσικής και αν υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθεί και με νέα τμήματα.

Φυσικά η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και πιστεύω ότι είναι ένας μοχλός πίεσης. Όταν αντιδρά η τοπική κοινωνία μέσω φορέων να μπορέσει να αλλάξει αυτή η πρόθεση της κυβέρνησης.

Δεν είναι μόνο θέμα τοπικισμού. Πρέπει να σκεφτούμε ακόμη και κάποιους φοιτητές που φοιτούν στο τμήμα Φυσικής και εν μέσω της φοιτητικής τους διαδρομής αναγκάζονται να αλλάξουν τα δεδομένα τους. Ήρθαν, νοίκιασαν, έμαθαν, βιώνουν σε μια τοπική κοινωνία που τους αγκάλιασε. Άρα θα είναι οξύμωρο και αλλάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό που έχουν τα παιδιά με τους γονείς τους για τον τρόπο που θα συνεχίσουν τις σπουδές τους. Και αυτό επηρεάζει.

Πέρα από τα ψηφίσματα και τις τηλεφωνικές μας επαφές, θα πιέσουμε προς την κατεύθυνση αυτή».

ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Αλλάζοντας θέμα ανέφερε ότι «έχουμε γενικότερα θέματα στο Δήμο Παγγαίου. Έχουμε τη βλάστηση που οργιάζει αυτήν την περίοδο και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στο κομμάτι της καθαριότητας και ενόψει Πάσχα και στη διαμόρφωση του πρασίνου που είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτήν την περίοδο, από άποψη ασφάλειας και καλαισθησίας. Είναι μια περίοδος που στο Δήμο Παγγαίου προσπαθούμε να είμαστε νοικοκυρεμένοι. Σιγά- σιγά θα ανοίξουν και τα καμίνια για κάποιες συντηρήσεις των ασφαλτικών της δημοτικής οδοποιίας. Γίνονται γενικότερα παρεμβάσεις στο δήμο μας, αναπλάσεις, έργα. Είναι μια περίοδος δύσκολη, μεν, αλλά στο Δήμο Παγγαίου εκτελούνται ταυτόχρονα σε όλες τις δημοτικές ενότητες πολλά και ποικιλόμορφα έργα, συντηρήσεις, νέες παιδικές χαρές, πάρκα, γήπεδα 5Χ5, ανακαινίσεις, αναβαθμίσεις ενεργειακές σε κτήρια. Υπάρχει ένας οργασμός έργων παρ’ όλη τη δύσκολη συγκυρία όσον αφορά την ενεργειακή και οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας».

Προηγούμενο άρθροΣτο Δήμο Καβάλας για 20+10 χρόνια η ακτή της Καλαμίτσας μετά τη συμφωνία με την ΕΤΑΔ
Επόμενο άρθροΓενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας-Προτάσεις για την αναδιοργάνωση