img_6017

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης χαιρετίζει την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που κρίνει άκυρο το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποίο αρχικά είχαν μπει οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος τους, και διατάσσει στον καθένα ξεχωριστά την καταβολή μισθών υπερημερίας και νομίμων αποζημιώσεων, αλλά και 1.500 ευρώ στον κάθε απολυμένο για ηθική βλάβη.

Η απόφαση αφορά στην πρώτη ομάδα αγωγών των 50 και πλέον πρώην εργαζομένων -εν συνόλω περίπου 180- ανάμεσά τους και όλα τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου των Εργαζομένων, οι οποίοι απολύθηκαν χωρίς αποζημίωση οι περισσότεροι, με το πρόσχημα της κατάθεσης ψευδών -όπως αποδεικνύεται- μηνύσεων από την εργοδοσία.
Η απόφαση αυτή δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι διεξάγουν έναν αγώνα με δίκαια αιτήματα η Δικαιοσύνη αποτελεί το καταφύγιό τους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοχάρης είχε παραστεί στον πλευρό των εργαζομένων στις 4/10/2016 κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού
Επόμενο άρθροΚαταστήματα: Ανοιχτά τρεις Κυριακές – Δείτε το ωράριο