Τρόπους να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας δια ζώσης ερευνά η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Κωνσταντίνος Πεφάνης σημείωσε πως η καταλληλότερη αίθουσα είναι αυτή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Πέμπτη (σ.σ. σήμερα) έχουμε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη. Έχει βγει απόφαση που επιτρέπει υπό όρους τις διά ζώσης συνεδριάσεις. Διερευνούμε τους χώρους, διερευνούμε τις προδιαγραφές που πρέπει να καλύψουμε για να τηρούμε τα πρωτόκολλα ασφαλείας και θεωρώ ότι από την επόμενη συνεδρίαση θα μπορέσουμε να συνεδριάσουμε διά ζώσης, όπως προβλέπουν οι διατάξεις. Δηλαδή, θα παραβρίσκονται μόνο οι εμβολιασμένοι τηρουμένων των πρωτοκόλλων, δηλαδή με μάσκα, χωρίς κλιματισμό, με ανοιχτά παράθυρα κοκ. Οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να συμμετάσχουν με τηλεδιάσκεψη. Θεωρώ ότι ο καταλληλότερος χώρος είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Υπάρχουν, όμως, τεχνικά προβλήματα κι αυτά θέλουμε να λύσουμε. Μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε ξακαθαρίσει αν μπορούμε να συνεδριάσουμε εκεί ή κάπου αλλού και θα ανακοινωθεί στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Ήδη έχω ζητήσει από την προηγούμενη συνεδρίαση κι έχω στείλε επιστολή σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και οι περισσότεροι μου έχουν αποστείλει τα πιστοποιητικά τους. Όσοι δεν έχουν στείλει, θεωρούνται ανεμβολίαστοι και δεν θα συμμετέχουν στις συνεδριάσεις. Οι περισσότεροι σύμβουλοι είναι εμβολιασμένοι ή έχουν νοσήσει το τελευταίο 6μηνο».

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο είπε ότι «έχουμε την αναβολή της πρώτης συνεδρίασης για τον οικονομικό απολογισμό, λόγω προσωπικών θεμάτων του εισηγητή. Θα γίνει κανονικά η δεύτερη συνεδρίαση στις 8μμ.

Μπαίνουμε σιγά- σιγά σε φυσιολογικούς ρυθμούς μετά τη χαλάρωση του καλοκαιριού κι ελπίζω να είμαστε όλοι υγιείς. Εύχομαι στην δημοτική σύμβουλο κα Φραντζεσκάκη γρήγορη ανάρρωση. Δυστυχώς η κατάστασή της είναι στάσιμη, ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας κι ας βλέπουμε αυτά τα άσχημα παραδείγματα ώστε να προσέχουμε. Ο κορωνοϊός είναι εδώ και πρέπει να τον απωθούμε».

Προηγούμενο άρθροΣύμφωνο βρίσκει τον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Γάκη η πρόταση του Μιχάλη Αμοιρίδη
Επόμενο άρθροΑνεξαρτητοποίηση απο την Περιφερειακή Σύνθεση του Μιχάλη Αμοιρίδη