Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σήμερα και αύριο για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.970 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα των πανελλήνιων εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων στο νομό Καβάλας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Απόστολο Βαγενά, τα θέματα δόθηκαν στην ώρα τους και χωρίς προβλήματα.

“Ομαλά κύλησαν όλα στα εξεταστικά κέντρα της Καβάλας”. Είχαμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τηρώντας πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο” είπε στο ραδιόφωνο του Lobby 101.8 το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βαγενάς.

Ακούστε όσα δήλωσε ο Απόστολος Βαγενάς στο Lobby 101.8 από το 15.55

https://www.facebook.com/nownews.gr/videos/546894082662670/?t=962

Το θέμα της Έκθεσης στις Πανελλήνιες 2020

Τη σχέση τους με την ανάγνωση βιβλίων και τον ρόλο της στη γενικότερη διαχείριση του προσωπικού τους χρόνου, κλήθηκαν σήμερα να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εξεταζόμενοι στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Το κείμενο που έπρεπε να αναπτύξουν μέσα σε 350 λέξεις το πολύ, θα έπρεπε να αντανακλά την προσωπική τους εμπειρία και να έχει τη μορφή κειμένου, του οποίου θα γινόταν στο ιστολόγιο του σχολείου τους.

Επιπλέον, το θέμα της έκθεσης, αλλά και οι ερωτήσεις στις οποίες κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι βασίστηκαν σε τρία κείμενα. Το πρώτο, ήταν ένα διασκευασμένο κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, που έχει δημοσιευθεί στον ημερήσιο Τύπο. Το δεύτερο ήταν ένα δοκίμιο του συγγραφέα, μεταφραστή και εκδότη Κώστα Ε. Τσιρόπουλου, το κείμενο «Γράφειν», που ανήκει στη συλλογή δοκιμίων «Η Μόνωση ως Συνομιλία» (2003). Το τρίτο, ήταν ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση» (2012).

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος οι υποψήφιοι είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν να εξεταστούν είτε με το παλαιό είτε με το νέο σύστημα.

Η διαφορά είναι ότι με το νέο σύστημα δεν εξετάζονται οι υποψήφιοι των Ανθρωπιστικών Σπουδών στα Λατινικά, αλλά στην Κοινωνιολογία, και παράλληλα, δεν υπάρχουν συντελεστές βαρύτητας στις βαθμολογίες των μαθημάτων.

Για καλά διαβασμένους τα θέματα

Σήμερα οι υποψήφιοι έπεσαν στα δύσκολα με την Έκθεση, όπως λένε εκπαιδευτικοί: “Τα θέματα αφορούσαν καλά προετοιμασμένους μαθητές όχι μόνο στους θεματικούς κύκλους της Γ’ Λυκείου αλλά και των τριών τάξεων. Προϋπέθεταν εκφραστική ευελιξία του μαθητή, βαθύτατη κριτική σκέψη και αφαιρετική ικανότητα για την απόδοση των απαντήσεων με ευστοχία”.

Προηγούμενο άρθροΟυρές οχημάτων στον Προμαχώνα | Άνοιξαν τα σύνορα μία ώρα νωρίτερα
Επόμενο άρθροΑναστάτωση από τηλεφώνημα για βόμβα στην Egnatia Aviation