Χωρίς προβλήματα λειτουργούν οι βρεφονηπιακοί του Δήμου Καβάλας παρά τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Φιλήμων Ξουλόγης υπογράμμισε ότι ευτυχώς έχουν ελάχιστα κρούσματα.

Ο κ. Ξουλόγης σημείωσε πως “Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν έρθει σε μια κανονικότητα μεν, όχι πλήρη δε. Κρούσματα δεν έχουμε αν εξαιρέσουμε ένα κρούσμα που είχαμε τον πρώτο μήνα λειτουργίας. Βέβαια τα μέτρα που παίρνουμε είναι πολύ αυστηρά, δεν παρεκκλίνουμε καθόλου για αυτό και μάλλον το ελέγχουμε. Βέβαια να προσθέσω ότι και οι γονείς συνεργάζονται πολύ καλά και αυτό μας τιμάει όλους μια και όλοι μαζί προσπαθούμε και όλοι μαζί μπορούμε.

Ακόμη και Σαββατοκύριακο ένα παιδί να έχει κάποιο θέμα, οι γονείς έγκαιρα μας ειδοποιούν για όλα όσα συνέβησαν και είμαστε προσεκτικοί για το τμήμα του. Μέσα από την συνεργασία πετυχαίνουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η μεγάλη πλειοψηφία των γονέων έχει καταλάβει το πρόβλημα. Και εμείς τους λέμε τι πρέπει να κάνουν και πως. Γενικά όλοι είναι υπεύθυνοι, εκτός εξαιρέσεων βέβαια” τόνισε.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Αναφορικά με την καθαριότητα των παιδικών ο ίδιος τόνισε ότι τα πράγματα είναι ρυθμισμένα. “Επειδή και τα ΚΑΠΗ είναι κλειστά, ορισμένοι εργαζόμενοι μας έχουν την ευκαιρία να δουλεύουν στους παιδικούς. Άρα θέμα καθαριότητας δεν τίθεται αν και κάποιοι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα μια και δεν μπορούν να αναλάβουν εργασία ελέω κρούσματος στο περιβάλλον τους. Ακόμη και τότε όμως, καλύπτεται το θέμα, με μετακινήσεις σε προσωπικό και με άλλες μετακινήσεις.

Είναι μια κατάσταση περίεργη και όλοι είμαστε σε εγρήγορση αφού κάποιο παιδί εργαζομένου μπορεί να είναι σε περιβάλλον με ιό οπότε όλοι μας πρέπει να προσέχουμε για παν ενδεχόμενο. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο όμως. Σε συνεργασία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ όμως θα κάνουμε και προσλήψεις κάποιων γυμναστών οπότε δειλά δειλά θα αρχίσουμε τα μαθήματα σε ηλικιωμένους μια και χρειάζεται μια κάποια επιστροφή. Θέλουμε με τη νέα χρονιά να μπορούν οι ηλικιωμένοι μας μέσα στα ΚΑΠΗ να κάνουν τις ασκήσεις τους” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΚανονικά χορηγούνται τα εμβόλια της γρίπης από τα φαρμακεία της Καβάλας
Επόμενο άρθροΟι επαγγελματίες των Λαϊκών Αγορών Καβάλας αναμένουν αλλαγές στο νομοσχέδιο