Χωρίς δρομολόγια θα παραμείνει η πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου μετά από παράταση που ζήτησαν οι ναυτιλιακές εταιρείες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη αναμένουν να περιοριστούν τα μέτρα για την πανδημία για να επαναληφθούν τα δρομολόγια. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης κ Νίκος Τσιλογεώργης, είπε πως «δεν πίστευε κανείς πως θα ανοίξει η γραμμή λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

Η τελευταία ενημέρωση που είχα είναι ότι οι ναυτιλιακές εταιρίες, ζήτησαν παράταση μη εκτέλεσης των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Άρα μέχρι τότε δεν θα έχουμε δρομολόγια. Ευελπιστώ πως αν η πορεία της πανδημίας βελτιωθεί και δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν αυτή την περίοδο, ίσως να έχουμε κάποια δρομολόγια, δηλαδή αυτά τα δύο που είχαμε πρίν κλείσει οριστικά η γραμμή του Πρίνου.

Καθημερινά δέχομαι πολλές διαμαρτυρίες συμπατριωτών μας της Καβάλας και της Θάσου και μου λένε πως έστω και ένα δρομολόγιο θα μπορούσε να γίνεται για να μετακινείται ο κόσμος που έχει ανάγκη να έρθει από τη Θάσο στην Καβάλα και αντίστροφα. Αντ` αυτού βλέπουμε να παραμένει η γραμμή κλειστή από τις αρχές του Νοεμβρίου και νομίζω ότι αν δεν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, δεν βλέπω να ανοίγει εύκολα η γραμμή του Πρίνου με ότι ταλαιπωρία συνεπάγεται για τον κόσμο».

ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΣΗΣ

Και πρόσθεσε πως «Για να είμαστε ρεαλιστές αυτή την περίοδο είναι γνωστό πως η κίνηση είναι ανύπαρκτη έως μηδαμινή και οι ελάχιστοι που μετακινούνται, το κάνουν μέσω της γραμμής της Κεραμωτής. Ωστόσο επιμένουμε πως ένα δρομολόγιο θα μπορούσε να γίνεται καθημερινά από την Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, ένα από την Θάσο πρωί και ένα από τη Καβάλα μεσημέρι, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη μετακίνησης. Όμως έχουν πεισμώσει οι ναυτιλιακές εταιρίες και εδώ και πολλά χρόνια δεν περιμένουμε κάτι, αλλά από την άλλη μεριά βλέπω πως το καθ` ύλην αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας, δεν είναι σε θέση να προστατέψει το επιβατικό κοινό».

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στην Υπουργό Πολιτισμού για δωρεάν internet και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων
Επόμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος: Τα Rafale διαμορφώνουν συνθήκες υπεροχής στο ισοζύγιο ισχύος Ελλάδας – Τουρκίας