Σε χρονιά ανάκαμψης φαίνεται ότι θα εξελιχθεί το 2022 για τον τομέα της κρουαζιέρας που αφορά το λιμάνι της Καβάλας. Μετά από 2 χρόνια με ελάχιστες αφίξεις λόγω της πανδημίας ,η πόλη μας μετράει 30+ προγραμματισμένες αφίξεις για το τρέχον έτος . Η περίοδος της κρουαζιέρας θα ανοίξει και νωρίτερα με την πρώτη άφιξη να σημειώνεται στις αρχές Μαρτίου.

Μέσα σε όλες αυτές τις αφίξεις ξεχωρίζουν των (EVRIMA , SEVEN SEAS EXPLORER ,AZAMARA ONWARD ,MARINA) κρουαζιερόπλοια τα οποία θα καταπλεύσουν για πρώτη φορά στο μακεδονικό λιμάνι. Φυσικά όλα αυτά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας αλλά και από άλλους παράγοντες οι οποίοι και θα καθορίσουν το αποτέλεσμα.

Την αυλαία της φετινής σεζόν για την κρουαζιέρα θα μας ανοίξει η γνωστή εταιρία REGENT SEVEN SEAS CRUISES με το C/S SEVEN SEAS VOYAGER να μας επισκέπτεται για ακόμη μία χρονιά .Η εταιρία δείχνει σταθερά την προτίμηση της καθώς με τα κρουαζιερόπλοια της μας συμπεριλαμβάνει σχεδόν κάθε χρόνο στα πρόγραμμα της. Το SEVEN SEAS VOYAGER αναμένεται να καταπλεύσει στις 10:00 στο λιμάνι της Καβάλας ,την Κυριακή 6/01/22 προερχόμενο από τον Πειραιά.

Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει μέχρι και τις 18:00 οπότε και θα αναχωρήσει για τον επόμενο προγραμματισμένο του προορισμό ,την Κωνσταντινούπολη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εμπορικός σύλλογος της πόλης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς πρόκειται να έχουν ανοικτή την αγορά για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες του SEVEN SEAS VOYAGER όσο θα βρίσκονται στην πόλη μας.

Αδιαμφισβήτητα η φετινή χρονιά είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών και ξεκάθαρης ανάκαμψης για την κρουαζιέρα. Οι 30 + αφίξεις θα έχουν ως αποτέλεσμα την τόνωση της τοπικής αγοράς και των επιχειρηματιών της πόλης ,την ικανοποίηση των πολιτών και την ισχυροποίηση των θεμελίων για τα επόμενα χρόνια . Όλα φυσικά θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και τους παράγοντες σε άλλα ζητήματα της Τουρκίας καθώς είναι ο βασικός πυλώνας αφίξεων και αναχωρήσεων για τα κρουαζιερόπλοια τα οποία προσεγγίζουν την Καβάλα.

Πηγή:www.kavalaportnews

Προηγούμενο άρθροΕπικοινωνιακή εκστρατεία προώθησης του θεσμού της ανώνυμης πληροφόρησης για θέματα ανταγωνισμού
Επόμενο άρθρο«Το πλάνο για τη νέα χρονιά είναι η συνέχεια του προηγούμενου», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης