Χρηματοδότηση του Δήμου Θάσου για την χορήγηση του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής, λόγω των πλημμυρών στις 21-26.11.2019

Με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατόπιν ενεργειών του Δήμου Θάσου, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Θάσου με το ποσό των 33.840,00 €, για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής προστασίας όπως προβλέπεται από το Ν.Δ. 57/1973 και την αρίθμ. 33862/06-05-2019 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1699/τ.Β΄/2019), με σκοπό την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε πληγέντες, συνεπεία πλημμυρικών φαινόμενων στις 21-26.11.2019.

Η χρηματοδότηση αφορά την χορήγηση στους ήδη αξιολογημένους δικαιούχους, κατόπιν σχετικής αιτήσεώς τους και αξιολόγησης αυτών από επιτροπή του Δήμου, του επιδόματος πρώτων βιοτικών αναγκών και για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή/και την αντικατάσταση οικοσκευής σε κύρια κατοικία.

Το ανωτέρω μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών και οικονομικών διαδικασιών του Δήμου Θάσου θα χορηγηθεί από τον Δήμο Θάσου στους Δικαιούχους.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα μας την εξυπηρέτηση των πολιτών της Θάσου, και παρά τις έκτακτες συνθήκες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε από την αρχή της θητείας μας με τα πλημμυρικά φαινόμενα στις 21-26.11.2019 και την Πανδημία του COVID 19 και παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι ως Νέα Διοίκηση με στόχο, οργάνωση και δουλειά, ανταποκρινόμαστε ταχύτατα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επωφεληθούν οι πληγέντες πολίτες της Θάσου.

Δέον να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη περίπτωση της Πυρκαγιάς του 2016, οι τότε δικαιούχοι αποζημιώθηκαν μετά από περίπου 2 χρόνια».

Προηγούμενο άρθροΤι ειπώθηκε στη συνάντηση ΟΕΒΕ Καβάλας – ΟΛΚ για την εστίαση στην παραλιακή ζώνη
Επόμενο άρθροΘέμης Καλπακίδης | “Διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η υποβάθμιση του πρ. Δήμου Φιλίππων δεν έχει προηγούμενο”